image

'Jay-Z's Magna Carta-app is privacymonster'

woensdag 17 juli 2013, 17:09 door Redactie, 2 reacties

Een Android-app van de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z blijkt op grote schaal gegevens van gebruikers te verzamelen. De app is een samenwerking tussen Samsung en Jay-Z en zorgt ervoor dat gebruikers een gratis exemplaar van het album 'Magna Carta ... Holy Grail' krijgen, drie dagen voordat het album in de winkels ligt. Daarvoor moeten gebruikers wel hun privacy inleveren.

De app vraagt bij de installatie om toestemming tot locatiegegevens, e-mailadressen en social media-accounts die aan de telefoon zijn gekoppeld en met wie gebruikers bellen. "De Magna Cart-app verzamelt gigantische hoeveelheden persoonlijke informatie van gebruikers", aldus het Electronic Privacy Information Center (EPIC).

Volgens de burgerrechtenbeweging bevat de app ook verborgen spamtechnieken die gebruikers dwingt om het album aan anderen te promoten. EPIC heeft de Fedetral Trade Commission gevraagd om een onderzoek naar de app in te stellen.

"Samsung geeft geen informatie over de privacywerking van de app, verzamelt gegevens die onnodig zijn voor het functioneren van de app, geeft gebruikers geen betekenisvolle keuze over het verzamelen van hun data, verstoort de functionaliteit van het apparaat en heeft geen redelijke dataminimalisatieprocedures geïmplementeerd", aldus de aanklacht.

Reacties (2)
18-07-2013, 10:50 door spatieman
/sarcasme
* kuch * illegaal downloaden dan maar, want jay-z heeft niets te doen met mijn privacy stuff.
21-07-2013, 17:58 door Jacob Lageveen
Jay-z. Typerend.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.