image

GnuPG-update verhelpt verschillende bugs

donderdag 19 februari 2015, 10:45 door Redactie, 1 reacties

Er is een update voor GnuPG verschenen, de zeer populaire software voor het versleutelen van e-mail en data. GnuPG-2 versie 2.0.27 is een zogeheten onderhoudsrelease die verschillende bugs verhelpt. Zo wordt er nu SHA-256 voor alle signaturetypes gebruikt, is er een Denial of Service verholpen, zijn er betere foutrapportages voor keyserverproblemen toegevoegd en zijn verschillende andere problemen opgelost.

GnuPG is een gratis implementatie van de OpenPGP-standaard. Er zijn drie versies van in omloop, namelijk de "classic" 1.4-versie, vooral bedoeld voor oudere of embedded systemen, de "stable" 2.0-versie die de meeste gebruikers gebruiken en de "modern" 2.1-versie met de nieuwste features. Dit is echter een versie die continu in ontwikkeling is. Gebruikers krijgen dan ook het advies om naar versie 2.0.27 te upgraden.

Onlangs kwam de Duitse ontwikkelaar van GnuPG nog in het nieuws omdat hij bijna failliet zou gaan. Dankzij alle media-aandacht werd er meer dan 120.000 euro aan donaties opgehaald. Verder gaf het Core Infrastructure Initiative hem een bedrag van 60.000 dollar en ontving hij van Facebook en Stripe elk 50.000 dollar. Als laatste haalde de Wau Holland Stiftung nog eens 19.000 euro en 57 bitcoins binnen.

Reacties (1)
19-02-2015, 14:16 door Anoniem
"GnuPG is een gratis implementatie van de OpenPGP-standaard." Dat is wel erg kort door de bocht. Het is een /vrije/ implementatie van de OpenPGP-standaard. Dat betekent veelal dat hij gratis is, maar belangrijker nog is dat je de code vrijelijk kunt bekijken en aanpassen. Daarmee kun je dus bijvoorbeeld ook verifieren dat er geen fouten, backdoors of andere akelige dingen in zitten. Zeker bij een programma als gnupg, wat je gebruikt om je privacy te beschermen is dat een belangrijk (nee, essentieel!) aspect wat niet uit het oog verloren mag worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.