Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Help] Probleem met router en wifi dongle

21-07-2013, 18:59 door sandra_11, 11 reacties
Hallo security experts,
Ik ben Sandra, ben 28 jaar en heb een zoontje van 7 jaar.
Onlangs heb ik een ps3 voor hem gekocht.
Nu wil hij op het internet met zijn ps3, maar ik kom het volgende probleem tegen:
Ik heb een pc, waar ik een thomson tg123 dongle op heb aangesloten. (internet komt dus via de dongle binnen)
ik wilde de ps3 aansluiten op mijn pc, via een ethernet kabel...Ik heb vele how-to's gelezen over hoe ik een bridge moest maken tussen de lan en wifi verbinding...echter de ps3 kan nog niet op internet...Ik heb hier wel een Belkin n1 draadloze router liggen, is het mogelijk, om deze router aan te sluiten, zodat ik een wifi hotspot kan maken?....let wel....ik heb internet via deze thomson dongle...wie o wie kan mij op weg helpen....Ik heb in het verleden een ict opleiding gevolgd, maar niet af gemaakt, tot mijn spijt...

ik wacht op serieuze reacties...

mvg

sandra
Reacties (11)
21-07-2013, 19:35 door Anoniem
Dit is geen security probleem. Meer een "ik snap netwerken niet" probleem. Daar dus nog even aan werken.

Je was aardig op weg, daar niet van. Persoonlijk zou ik niet proberen een "pc" tot router danwel bridge om te bouwen (dat is wat je probeert). Windows is daar niet voor bedoeld, en ook de derdepartijwindowsprogrammas die ik ervoor gezien heb zijn uiterst brak. Daarbij ligt het er maar net aan de andere kant van die "wifi stick" of wifi en ethernet bridgen gaat werken, consumentenmeuk trekt dat niet.

Dat het sowieso in principe kan is al bijzonder, en is omdat wifi sterk op ethernet baseert. Ik moest even googlen wat een "tg123" precies is; het lijkt een usb-wifi adapter te zijn. Was het bijvoorbeeld een usb-"3g" adapter, dan gaat bridgen met ethernet helemaal niet werken. Je moet dan routeren. (Verschil opzoeken want is basiskennis netwerken bouwen.)

Wat je van een routertje nodig hebt is 1) dat'ie als "wifi client" je uplink regelt ("internet komt over wifi binnen", op het routertje), en 2) dat'ie lokaal zowel naar peecee als naar ps3 een ethernet verbinding legt. Of het ding NAT moet doen ("network address translation", opzoeken), kan routeren, of zelfs bridgen ligt aan de rest van je netwerk--wat jouw internetverbinding precies inhoudt en hoe dat geadministreerd wordt en zo verder. Routeren en daarna bridgen is te prefereren, want er zit zeer waarschijnlijk al een laag NAT tussen en, nuja, het is en blijft een lapmiddel, hoeveel het ook gebruikt wordt.

Of je belkin ding kan wat je nodig hebt weet ik zo snel niet. Meestal werken zulke apparaten als access point (AP, de tegenpartij voor wat je dongle doet) en is precies het tegenovergestelde van wat je hier nodig hebt. Er bestaan wel apparaten die het kunnen, en als je een router/modem/ding hebt waar een alternatieve firmware zoals openwrt of ddwrt op kan, dan kan het daarmee. Dat is dan nog wel even nog een beetje dieper graven, maar dan heb je ineens industrieele mogelijkheden voor een consumentenprijsje.

Is dit allemaal te moeilijk, probeer dan "internet connection sharing" aan te zetten. Dat is de redmondiaanse term voor NAT, en dus niet "bridging"; het blijft een brakke oplossing. En anders verzinnen of je, bijvoorbeeld, niet toch een ethernetkabeltje naar het modem in je meterkast kan trekken. Werkt dat allebei niet, dan toch nog maar iets dieper in de materie duiken.
21-07-2013, 21:42 door Anoniem
Als je een tg123 hebt dan heb je toch ook nog ergens een WiFi router staan?
Daar heb je dan waarschijnlijk nog wel meer internet aansluitingen, bijvoorbeeld 1-4 ethernet poorten.
Kun je daar niet vanuit gaan? Moet kunnen met een kabel, alleen wil je misschien geen kabel leggen.
En als je die ps3 nou zelf een WiFi verbinding laat opbouwen met de router waar je PC ook naar toe
connect, werkt het dan niet?
22-07-2013, 12:48 door sandra_11
Goedemiddag,

Nog bedankt voor het meedenken en jullie reactie's.
Ik ben gisteren bezig geweest met het aansluiten, het is me helaas niet gelukt
Ik zal moeten kijken naar een andere oplossing

mvg
22-07-2013, 14:17 door RickDeckardt
PS3 doet ook wifi, gebruik die
22-07-2013, 14:32 door sandra_11
Klopt, maar die ondersteunt geen wpa enterprise
22-07-2013, 18:02 door Anoniem
Door sandra_11: Klopt, maar die ondersteunt geen wpa enterprise
Je router toch ook niet?

Zet em gewoon op WPA2 PSK en tik het router wachtwoord in.
Als je dat nog niet veranderd hebt, doe dat dan ook meteen even.
Het standaard wachtwoord is makkelijk te hacken zeker als je de SSID niet veranderd hebt.
22-07-2013, 22:13 door sandra_11
We praten langs elkaar heen....Ik weet dat je dat moet doen, maar dat gaat niet....via mijn provider kan ik alleen via wpa enterprise inloggen op het netwerk....mijn vraag is: is het mogelijk om een netwerk te maken, waar dus de ps3 op aangesloten kan worden....Dan via dat netwerk inloggen op het internet...in feite dus 2 wifi netwerken met elkaar laten communiceren.....(bridgen)
23-07-2013, 07:06 door Euro10000
internet connection sharing
Dit is wat jij wilt via je windows pc.
Zoek een handleiding via google.
Voor internet sharing heb je op je usb internet, dan zou je via een andere netwerkkaart, je andere pc/ps3 moeten aansluiten, en dus via een andere pc internetten.

http://www.youtube.com/watch?v=Vs6x9FW7Rqw
http://www.protips.nl/een-ad-hoc-netwerk-instellen-in-windows-7/

Je thomson usb gaat toch naar een router?
Koop voor je ps3 een wifi usb stick(indien dit mogelijk is voor ps3).

http://gathering.tweakers.net/
Hier is een site voor gevorderde pc gebruikers, maar hier verwachten ze wel dat je eerst zelf goed zoekt op het internet. En als je een vraag stelt, leg eerst goed uit wat je gedaan hebt, bij http://gathering.tweakers.net/ dus.
23-07-2013, 10:21 door Anoniem
Door sandra_11: We praten langs elkaar heen....Ik weet dat je dat moet doen, maar dat gaat niet....via mijn provider kan ik alleen via wpa enterprise inloggen op het netwerk....mijn vraag is: is het mogelijk om een netwerk te maken, waar dus de ps3 op aangesloten kan worden....Dan via dat netwerk inloggen op het internet...in feite dus 2 wifi netwerken met elkaar laten communiceren.....(bridgen)

Aha. Nu worden we wat wijzer.
Je hebt dus wifi internet van een provider (welke ? ), en je vaste PC gaat daar op via die thomson tg123 usb dongle.

Is de provider 'gewoon' een kabel of adsl provider die een router neergezet hebben ?
Post even welke dat is, want dan kun je ongeveer altijd wel de instellingen wat wijzigen zodat je ps3 ermee om kan gaan.

Verder, met een kabel sluit je een hoop problemen uit. Als het een beetje kan om een ethernet kabel te leggen naar het modem/router van de provider ben je voor bijna alles beter af.
Zeker als de pc en ps3 toch op een vrij vaste plaats staan. (met een laptop of tablet op de bank is draadloos natuurlijk nodig).
In deze situatie lijkt het me niet handig om je PC met usb dongle dan weer als bridge of router te gaan gebruiken voor de ps3 .

In het mogelijke geval dat je echt niets kunt wijzigen aan de provider-router zou je dan nog die Belkin (met een kabel) daarop aan kunnen sluiten, en de Belkin een draadloos netwerk laten maken waar je ps3 wel op kan.
Maar dat is de minst handige manier.

Gamers (ook kleine zoontjes) waarderen een netwerk met zo min mogelijk latency en packetloss, twee keer draadloos gaan maakt het niet beter wat dat betreft.
24-07-2013, 14:30 door Acumen
Door sandra_11: We praten langs elkaar heen....Ik weet dat je dat moet doen, maar dat gaat niet....via mijn provider kan ik alleen via wpa enterprise inloggen op het netwerk....mijn vraag is: is het mogelijk om een netwerk te maken, waar dus de ps3 op aangesloten kan worden....Dan via dat netwerk inloggen op het internet...in feite dus 2 wifi netwerken met elkaar laten communiceren.....(bridgen)
Heb je een extra WiFi router (of access point) overwogen?
Deze sluit je dan bedraad aan op de router van je provider. Je kunt dan de BuildIn WiFi van je PS3 (en andere devices (telefoon(s), tablets, etc) gebruiken.

Je PS3 bedraad kan natuurlijk ook, mocht dat een mogelijkheid zijn.
26-08-2013, 01:41 door Anoniem
Of je koop nog een thomson tg123 erbij probleem op gelost. Zijn rond de 40 eurotjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.