image

Tile verandert iPhone in wereldwijde boevenjager

maandag 22 juli 2013, 12:10 door Redactie, 7 reacties

Een nieuw product waarmee iPhone-eigenaren verloren of gestolen spullen kunnen terugvinden kan een wereldwijd netwerk gaan worden tegen dieven en inbrekers. Tile is ontwikkeld door een Amerikaanse starter en moet het eenvoudig maken om verloren of gestolen goederen te lokaliseren. De 'Tiles' communiceren via Bluetooth 4.0 met de smartphone van de eigenaar.

Daardoor kan de eigenaar zien waar zijn spullen zich bevinden. De Tile is namelijk op bijna alles te bevestigen, van autosleutels tot fietsen. Elk apparaat of voorwerp kan vervolgens worden geregistreerd via de bijbehorende smartphone-app. Die laat de Tile clouddienst weten welke Tile bij welk voorwerp hoort. Een verloren voorwerp kan via de app of het afspelen van een geluid worden getraceerd.

Bluetooth
In het geval een fiets bijvoorbeeld gestolen wordt, kan de eigenaar inloggen op zijn Tile-account en het voorwerp als verloren opgeven. Op dat moment wordt het netwerk van Tile-gebruikers ingezet. Zodra een Tile-gebruiker in de buurt van het als vermist opgegeven voorwerp komt, krijgt de eigenaar van het verloren voorwerp een bericht waarin staat waar zijn Tile was gelokaliseerd.

Daarnaast herinnert de Tile-app de laatste locatie waar de Tile werd waargenomen. De starter had 20.000 dollar nodig om de Tiles, die 19 dollar kosten, te produceren. Via crowdfunding heeft het bedrijf inmiddels 2 miljoen dollar binnengehaald.

De Tiles werken alleen nog met de iPhone en iPad, aangezien deze toestellen Bluetooth 4.0 ondersteunen. Zodra er meer Android-toestellen Bluetooth 4.0 ondersteunen komt er ook een Android-versie van de app.

Reacties (7)
22-07-2013, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-07-2013, 12:56 door spatieman
idd.
niet alleen DE boevenvanger.
Maar ook nog eens DE tracktool om iedereen te achterhalen waar die uithangt.
22-07-2013, 18:53 door Anoniem
Het idee is op zich niet eens zo heel gek.
En zoals met alle (op zich) goede ideen, hoe wordt het geimplementeerd?

Hoe veilig is de server en db? 1x hacken en ieders locatie idd voor het oprapen.
En hoe gaan ze de privacy waarborgen?
Wordt iedere locatieupdate wel versleuteld verstuurd?
Kunnen de admins of anderen (lees: opsporingsdiensten) bij locatieinfo komen?

Het zal niet lang duren voordat er tile-scanner-apps zijn.
En aangezien voor zo'n systeem iedere tile een unieke id moet hebben, is het tracken van iemand een koud kunstje als je eenmaal het id weet. (voorbeeld op hun website is een tile als sleutelhanger, en die heb je altijd bij je)

Door Hugo:Tip voor alle dieven: scan gestolen goederen eerst met behulp van je iPhone op tiles en verwijder deze.
Niet nodig. Dure spullen in de winkel taggen. Of op de parkeerplaats als de nieuwe eigenaar deze in zijn auto laadt.
Aparte tile plakken op die auto en dan het huis leeghalen als de auto een tijdje niet in de buurt is. (wel "auto"-tile unregistreren daarna)
En ook de NSA zal hier blij mee zijn.
Vergeet ook de belastingdienst niet.

En als je echt een hekel hebt aan iemand, eerst een zooi gestolen tiles regelen (op te halen bij de plaatselijke heler (hopenlijk verwijdert hij deze van de gestolen goederen)) en dan deze tiles dumpen in iemand zijn voortuin. Of achtertuin als je daar bij kan. Of leg deze onder een stoeptegel o.i.d.
Als je echt lol wilt hebben, moet je de tiles leggen in de plaatselijke politiebureau. Doe dit wel onopvallend anderen wordt je opgepakt wegens het achterlaten van een verdacht pakketje. Gelukkig zijn die tiles niet zo groot.
16-11-2013, 00:40 door Anoniem
Ze beloven dit al een jaar maar zeggen nog steeds niets over de levering en mails worden NIET beantwoord!
29-10-2014, 10:00 door Anoniem
Niet kopen, de batterij gaat maar een jaar mee en is niet te vervangen. Dit is niet in lijn met de Europese garantie wetgeving waarin minimaal twee jaar garantiegegeven moet worden. Of wel kopen en ze dan het vuur aan de schenen te leggen door reparatie te claimen na een jaar van gebruik. Sue there pants off.
10-01-2015, 16:33 door Anoniem
Op 2 december 4 tiles besteld. Zojuist ontvangen. Ga er gebruik van maken. Ik ben benieuwd of er veel mensen in NL ook een tile hebben.
12-08-2015, 11:07 door Anoniem
ik probeer ze te bestellen, maar stuit vooralsnog op -niet leverbaar in nederland- waar hebben jullie gekocht?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.