image

Facebook bereid Belgische wetgeving na te leven

vrijdag 20 februari 2015, 11:59 door Redactie, 2 reacties

Facebook is bereid de Belgische wetgeving na te leven, zo laat de Belgisch staatssecretaris voor privacy Bart Tommelein weten. Tommelein had afgelopen woensdag een gesprek met Facebook. De sociale netwerksite had zelf om het overleg met de staatssecretaris gevraagd nadat hij in de pers zijn zorgen had geuit over de nieuwe gebruiksvoorwaarden van de sociale netwerksite.

"Het was een constructief gesprek. Facebook toonde zich bereid om onze wetten na te leven", aldus Tommelein. De staatssecretaris maakte naar eigen zeggen zijn zorgen over het nieuwe beleid duidelijk. De sociale netwerksite zou zich echter constructief hebben opgesteld en bereid zijn om de Belgische wetten na te leven. Wel is Facebook, net als Tommelein, voorstander van een Europese aanpak, zodat de netwerksite zich snel en efficiënt kan schikken naar de Europese regels.

Verder gaf Facebook aan dat er heel wat misverstanden over hun nieuwe gebruiksvoorwaarden bestaan. Zo ontkent de netwerksite dat het pertinent foto’s aan derden doorgeeft voor reclamedoeleinden. Tommelein gaf het bedrijf mee dat het in de toekomst beter moet communiceren: "Facebook zou ook een educatieve rol kunnen spelen. Voor zwakkere groepen in onze samenleving en voor kinderen zijn die ingewikkelde gebruiksvoorwaarden moeilijk te begrijpen."

De staatssecretaris toonde zich tevreden na het gesprek. "Ik strijd liever samen met Facebook voor het behoud van onze privacy, dan tégen Facebook. Maar dit positieve gesprek ontslaat hen niet van hun verantwoordelijkheid. Iedereen moet de wet naleven."

Reacties (2)
20-02-2015, 12:07 door Anoniem
Kennelijk is dat voor een buitenlands grootbedrijf een optionele keuze.
20-02-2015, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem: Kennelijk is dat voor een buitenlands grootbedrijf een optionele keuze.

Ach, die Belgen hebben het netjes gevraagd en dan wil Facebook niet de beroerdste zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.