image

Symantec: corrupt bestand oorzaak van IE-crashes

zondag 22 februari 2015, 09:02 door Redactie, 3 reacties

Een corrupt bestand in een virusdefinitie voor de Norton anti-virussoftware zorgde gisteren bij gebruikers voor het crashen van Internet Explorer, zo heeft Symantec laten weten. Tal van gebruikers klaagden dat ze IE opeens niet meer konden starten. Symantec stelt dat het probleem bij 32-bit versies van Internet Explorer speelde én gebruikers van Symantec Endpoint Protection 12.1, Norton Security, Norton Security met Backup, Norton 360 en Norton Internet Security.

Aan de hand van eigen onderzoek stelt de virusbestrijder dat een corrupt bestand in een virusdefinitie de oorzaak was. Een "snapshot" van dezelfde definitie zonder het corrupte bestand werd uiteindelijk onder gebruikers verspreid, waarmee het probleem werd opgelost. De beveiligingssoftware zou nieuwe updates automatisch elke vier uur downloaden. Wat Symantec gaat doen om herhaling van het probleem te voorkomen laat de virusbestrijder niet weten.

Reacties (3)
22-02-2015, 17:00 door Eric-Jan H te D
"Een corrupt bestand in een virusdefinitie"??? Dan komt een bug in de engine die de definities moet verwerken of een ontwerpfout in de structuur van deze definities eerder in aanmerking lijkt me. Nu lijkt het er meer op dat iemand zegt dat een fout in de "naam,adres,woonplaats"-gegevens voor een crash heeft gezorgd. En ik ben van mening dat zo'n fout alleen tot een afkeur van de gegevens kan leiden en niet tot een crash.
22-02-2015, 20:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2015, 09:50 door _R0N_
Door Krakatau:
Door Eric-Jan H te A: "Een corrupt bestand in een virusdefinitie"??? Dan komt een bug in de engine die de definities moet verwerken of een ontwerpfout in de structuur van deze definities eerder in aanmerking lijkt me. Nu lijkt het er meer op dat iemand zegt dat een fout in de "naam,adres,woonplaats"-gegevens voor een crash heeft gezorgd. En ik ben van mening dat zo'n fout alleen tot een afkeur van de gegevens kan leiden en niet tot een crash.

U staat niet alleen in deze mening!

idd :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.