image

Amerikaanse politie betaalt 600 dollar aan ransomware

maandag 23 februari 2015, 10:15 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans politiebureau heeft cybercriminelen 600 dollar betaald nadat een politiecomputer met ransomware besmet raakte. "Niet alles op het politiebureau werd versleuteld, het ging alleen om die computer en specifieke bestanden", zegt Calvin Harden, een IT-leverancier die met de stad samenwerkt.

Harden merkt op dat de cybercriminelen de informatie niet hebben gestolen, maar alleen versleutelden. Volgens de Chicago Tribune raakte de computer besmet doordat iemand op het politiekantoor een besmette e-mailbijlage opende. Vervolgens werden alle bestanden versleuteld en verscheen er een bericht dat er een bedrag in bitcoins moest worden betaald om de bestanden terug te krijgen. Het politiebureau maakte uiteindelijk 606 dollar over.

"Omdat de back-ups ook besmet waren geraakt werd de beslissing gemaakt om de hacker te betalen en de bestanden terug te krijgen", laat Harden verder weten. Het is niet de eerste keer dat een Amerikaans politiebureau in het nieuws komt vanwege ransomware. In 2013 was het een politiebureau in de staat Massachusetts dat tot betalen overging, gevolgd door politiebureaus in Dickson County en Durham die de dupe van ransomware werden.

Reacties (2)
23-02-2015, 10:17 door Anoniem
schijntje voor deze onvoorzichtigheid....
23-02-2015, 13:20 door Anoniem
schijntje voor deze onvoorzichtigheid....

Tja, want als mensen onvoorzichtig zijn, dan mag je ze natuurlijk afpersen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.