image

Windows-laptops veroorzaken helft mobiele infecties

woensdag 24 juli 2013, 13:39 door Redactie, 1 reacties

Bij besmette mobiele apparaten denken veel mensen aan smartphones en tablets, maar de realiteit is dat het vaak om Windows-laptops gaat. Dat blijkt uit cijfers van Kindsight Security Labs, wat onderdeel van Alcatel-Lucent is. De beveiliger ontdekte in het tweede kwartaal van 2013 dat op mobiele netwerken 0,52% van de apparaten met malware geïnfecteerd was.

De meeste besmette apparaten zijn Android-telefoons of Windows-laptops die via een telefoon met internet verbonden zijn of een mobiele USB-stick of MIFI-hub gebruiken. In de eerste maanden van dit jaar waren het Windows-laptops die het aantal mobiele besmettingen domineerden, maar inmiddels is het Android dat de leiding heeft overgenomen.

Android
Uit cijfers van het tweede kwartaal komt naar voren dat Windows-laptops en Android-apparaten elk voor zo'n 50% van de infecties verantwoordelijk waren. Wordt er alleen naar Android-apparaten gekeken, dan blijkt dat 1% van het aantal toestellen besmet is met malware.

Minder dan 1% van de infecties die de onderzoekers op mobiele netwerken ontdekten werden herleid naar geïnfecteerde iPhones, BlackBerry en andere apparaten.

Reacties (1)
25-07-2013, 00:07 door Anoniem
Oh oh oh, wat wordt er weer niet verder gekeken dan de neuzen lang zijn.

Ten eerste: hoe groot is het aandeel van de Windows-laptops plus de Android-telefoons op het totaal van alle mobiele apparaten tezamen? Als dat meer dan 50% is, dan doen Windows en Android het goed.

Ten tweede: wanneer 1% van de Android-telefoons al zorgt voor 55% van de infecties, dan kan het totale aantal infecties relatief gezien nooit erg groot zijn. Waarom wordt dat getal niet genoemd (of nagevraagd)?

Het grootste NAdeel van computers is dat je er zo gemakkelijk grafiekjes mee kunt produceren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.