image

Smartphone-gebruikers vaker bespioneerd via spyware

woensdag 24 juli 2013, 17:34 door Redactie, 0 reacties

De meest voorkomende mobiele malware is nog altijd adware die besmette toestellen dure sms-berichten laat versturen, maar het aantal smartphones en tablets dat met commerciële spyware is besmet groeit gestaag. In het eerste kwartaal van dit jaar wisten twee spywareprogramma's een plek in de Top 15 van meest voorkomende Android-malware te veroveren.

In het tweede kwartaal van 2013 was dit naar vijf programma's gestegen. Het gaat dan om programma's waarmee kinderen, werknemers of partners zijn te volgen. Eenmaal geïnstalleerd heeft de mobiele spyware toegang tot de locatie van de telefoon, ontvangen en verstuurde sms-berichten, surfgedrag en gespreksgeschiedenis.

Spionage
Daarbij werken de spionageprogramma's vaak op meerdere platformen, zoals Android, iPhone, Symbian, Windows Phones en BlackBerry. Vanwege de mogelijkheden is spyware ook interessant voor industriële spionage, aldus Kindsight Security Labs.

In deze gevallen wordt de spyware meestal via een kwaadaardige applicatie geïnstalleerd, in tegenstelling tot wantrouwende partners, managers en ouders, die direct toegang tot het toestel van hun partner, werknemer of kinderen hebben.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.