image

Avast lanceert gratis virusscanner voor MKB

dinsdag 24 februari 2015, 11:25 door Redactie, 6 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft een gratis virusscanner voor het MKB gelanceerd waarmee zowel Windows- als Mac-computers kunnen worden beveiligd. Avast biedt al jaren een gratis virusscanner voor consumenten aan, maar vond het nu ook tijd voor een gratis MKB-oplossing.

Via de software worden computers niet alleen beschermd tegen malware, maar kunnen ze ook op afstand worden gemonitord en beheerd. De software onderscheidt zich volgens Avast op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. "Avast for Business is eenvoudig door MKB-eigenaren te installeren, configureren en beheren, zonder de hulp van een fulltime IT-manager", aldus de virusbestrijder.

Er zit daarnaast geen limiet aan het aantal computers dat van de beveiligingssoftware gebruik mag maken. Dit in tegenstelling tot Microsoft Security Essentials. In 2010 maakte Microsoft Security Essentials kosteloos beschikbaar voor kleine bedrijven met een maximum van tien computers. De oplossing van Avast is gratis, maar biedt voor bedrijven met "geavanceerde beveiligingseisen" verschillende premiumdiensten waarvoor wel moet worden betaald.

Reacties (6)
24-02-2015, 12:17 door Anoniem
Meteen even getest, gelikte interface..het enige wat ik raar vind is dat de license een limiet laat zien van 1 1/2 maand ...
24-02-2015, 12:23 door Anoniem
Tja. Op zichzelf een nobel initiatief van Avast. Het is alleen wel discutabel wat een virusscanner nu eigenlijk toevoegt aan de beveiliging van dit soort bedrijven - ze zijn met name kwetsbaar voorvoor bedreigingen waartegen virusscanners niet bepaald goed tegen werken. Creert dit dan geen schijnveiligheid?
24-02-2015, 14:40 door [Account Verwijderd]
@Anon 12:23

Of je nu betaald voor een virus-scanner, of er één gratis gebruikt. Het blijft in dat opzicht schijnveiligheid. (en ik denk dat dat bij gratis oplossingen minder het geval zal zijn dan bij betaalde)
24-02-2015, 17:32 door Anoniem
schijnveiligheid is het als je denkt dat het alles gaat oplossen, het zal een gedeelte tegen houden en voor je oplossen, daarvoor is dit een prima oplossing: eenvoudig en centraal te beheren.
icm andere oplossingen kan je dan een heel eind komen.
24-02-2015, 19:36 door Anoniem
Dit is waarschijnlijk niet voor Windows Servers? Heeft iemand enig idee?
24-02-2015, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is waarschijnlijk niet voor Windows Servers? Heeft iemand enig idee?

Heb je al de link aangeklikt of was dat net 1 click too far?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.