image

E-mail besmet duizenden overheidscomputers VS

donderdag 26 februari 2015, 13:14 door Redactie, 1 reacties

Duizenden Amerikaanse overheidscomputers zijn vorige week met malware besmet geraakt toen een ambtenaar een besmette e-mailbijlage opende. Het ging om computers van Suffolk County, een county van New York met 1,5 miljoen inwoners. Nadat de besmette e-mailbijlage was geopend begon die andere computers te infecteren en spamberichten te versturen.

De problemen begonnen afgelopen vrijdag en duurden tot en met dinsdagmiddag. Een woordvoerster laat tegenover Newsday weten dat het virus succesvol is aangepakt en geen verdere infecties meer kan veroorzaken. Al na de eerste infecties had de IT-afdeling van het county maatregelen genomen om de besmette e-mailbijlage te blokkeren. Om wat voor virus het gaat is niet duidelijk, maar na een virusdefinitie-update kon die van de systemen worden verwijderd.

Reacties (1)
26-02-2015, 15:18 door perplex0
Als ik netwerkbeheerder was, dan zou ik ervoor zorgen, dat links-aanklikken niet meer werkt. Want elke ambtenaar schijnt er een sport van te maken om op elke link die ze zien, te klikken.... alsof ze er een bonus voor krijgen.

Opmerkelijk is nog wel, dat "Om wat voor virus het gaat is niet duidelijk, maar na een virusdefinitie-update kon die van de systemen worden verwijderd".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.