image

Meer Amerikaanse cyberagenten bij Europol in Den Haag

donderdag 26 februari 2015, 15:41 door Redactie, 4 reacties

Door een nauwere samenwerking tussen Amerikaanse en Europese opsporingsdiensten is het aantal Amerikaanse cyberagenten op het hoofdkantoor van Europol in Den Haag toegenomen. Dat was één van de onderwerpen die Europol-functionarissen deze week tijdens een bezoek aan Washington met hun Amerikaanse tegenhangers bespraken. De nauwere samenwerking tussen de twee continenten richt zich op de bestrijding van terrorisme, cybercrime, namaakgoederen, drugshandel en witwassen.

Op het gebied van de bestrijding van cybercrime is er niet alleen een toegenomen "Amerikaanse aanwezigheid" op het hoofdkantoor van Europol in Den Haag, maar ook het aantal succesvolle operaties dat gezamenlijk werd uitgevoerd. Zo vond er vorig jaar november een internationale operatie tegen marktplaatsen op het Tor-netwerk plaats, die door het US ICE en de FBI waren opgezet en waarbij Europol de operatie door Europese opsporingsdiensten coördineerde.

"De al bestaande relatie tussen Amerikaanse en EU-opsporingsdiensten is gebaseerd op een samenwerkingsovereenkomst die al 10 jaar geleden werd gesloten en het Amerikaanse verbindingsbureau in het Europol-hoofdkantoor in Den Haag vertegenwoordigt 11 Amerikaanse opsporingsdiensten", aldus Europol. De twee Europol-functionarissen die deze week in Washington waren tekenden ook twee nieuwe overeenkomsten met betrekking tot illegale immigratie en buitenlandse strijders.

Reacties (4)
26-02-2015, 16:39 door Anoniem
Steeds minder Nederlandse agenten bij USpol in Den Haag
26-02-2015, 20:40 door Anoniem
Is er eigenlijk een Europees land wat niet een "bitch" is van de USA?
27-02-2015, 11:09 door Anoniem
Door Anoniem: Is er eigenlijk een Europees land wat niet een "bitch" is van de USA?
Iedereen is gelijk maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.
27-02-2015, 11:35 door Anoniem
Door Anoniem: Is er eigenlijk een Europees land wat niet een "bitch" is van de USA?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Marshall_Plan.svg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.