image

'Twitter moet dreigtweets harder aanpakken'

maandag 29 juli 2013, 11:04 door Redactie, 5 reacties

De arrestatie van een Britse man die een feministische activiste via Twitter bedreigde heeft ervoor gezorgd dat meer mensen willen dat Twitter dreigtweets harder gaat aanpakken. Caroline Criado-Perez was betrokken bij het nieuwe Britse bankbiljet van 10 pond, waar een afbeelding van Jane Austen op staat. Sinds de onthulling van het bankbiljet kwamen de dreigementen via Twitter binnen.

In de dreigtweets werd gedreigd haar te vermoorden en verkrachten. De verbale aanvallen ging 48 uur door en leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de niet nader genoemde man. Elk jaar worden er in Groot-Brittannië honderden mensen wegens het versturen van dit soort berichten opgepakt.

Naar aanleiding van de dreigtweets werd er een online petitie gestart waarin Twitter werd opgeroepen een 'zero tolerance' beleid te voeren om het misbruik tegen te gaan. Binnen een uur was de petitie meer dan 6.000 keer getekend, inmiddels zijn de 50.000 'handtekeningen' bereikt.

Reacties (5)
29-07-2013, 13:04 door Anoniem
"De arrestatie van een Britse man die een feministische activiste via Twitter bedreigde heeft ervoor gezorgd dat meer mensen willen dat Twitter dreigtweets harder gaat aanpakken."

Moet Twitter dan ook dreigtweet analysten aannemen die allerlij verschillende talen kunnen begrijpen ? Of moet men zich enkel richten op Engelstalige dreigtweets ? ;)
29-07-2013, 15:08 door Anoniem
NIET MEE EENS !!!

Twitter moet gewoon niet zo serieus genomen worden.
Het is hetzelfde als iets op het dorpsplein roepen.

De media waren dol enthousiast met twitter gedurende de diverse arabische lentes. Waarom nu inperken/aanpakken.
Let it go. Geen aandacht aan schenken.
29-07-2013, 16:57 door Mysterio
Door Anoniem: NIET MEE EENS !!!

Twitter moet gewoon niet zo serieus genomen worden.
Het is hetzelfde als iets op het dorpsplein roepen.

De media waren dol enthousiast met twitter gedurende de diverse arabische lentes. Waarom nu inperken/aanpakken.
Let it go. Geen aandacht aan schenken.
Op het dorpsplein iemand aanwijzen en roepen dat je haar gaat vermoorden en verkrachten wordt ook best serieus genomen.
29-07-2013, 22:32 door Anoniem
Door Mysterio: Op het dorpsplein iemand aanwijzen en roepen dat je haar gaat vermoorden en verkrachten wordt ook best serieus genomen.

Maar dat is ook al niet goed. Ergens je koffer vergeten wordt ook serieus genomen, dan wordt gelijk de hele
omgeving ontruimd.

We moeten gewoon niet zo snel aannemen dat de ander kwaadwillend is. Sommige mensen doen iets per ongeluk
of maken een grapje. Dat maar meteen "dreiging" noemen komt goed uit in het plaatje van de politici die meer macht
willen (en die balen dat er geen "Rusland" meer is die de boeman is), maar de rest van de wereld kan dit beter negeren.
30-07-2013, 14:14 door Anoniem
Door Mysterio: Op het dorpsplein iemand aanwijzen en roepen dat je haar gaat vermoorden en verkrachten wordt ook best serieus genomen.
Ik schat dat het op twitter nog wel serieuzerderder genomen wordt, gezien het aantal pubers dat wegens twitter opgepakt is (en zeker vergeleken met het aantal misdrijven waar je niet eens aangifte van kan doen omdat je dan door de po-li-tie het bureau uitgelachen wordt). Net of het eerst in de publiciteit moet geraken voor de po-li-tie er notie van wil nemen.

Persoonlijk weet ik niet of het nou zo'n goed idee is om tegen private bedrijven te gaan roepen dat je "zero tolerance" wil. Lijkt me niet zo vreselijk slim om die tot po-li-tie te bombarderen, zie bijvoorbeeld de hopeloze preutsheid van facebook, dat accounts blokkeert als het alleen al lijkt of er ergens een tepel te zien zou kunnen zijn op een foto van, bijvoorbeeld, een feestje. Dat is naar Amerikaanse smaak, en om dat nou overal naartoe te exporteren? Twitter is ook Amerikaans, dus tel uit je winst.

Nouja, wellicht is het een leuke vingeroefening voor ze, kunnen ze het in China ook nog een keertje proberen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.