image

Virusschrijvers maken digitaal magazine

vrijdag 24 januari 2003, 10:44 door Redactie, 10 reacties

Een groep hackers, omschreven als virusschrijvers door een analist, hebben hun eerste e-zine gepubliceerd. Het electronisch magazine roept de nodige zorgen op en men is dan ook bang dat het blad zal zorgen voor een nieuwe golf van kwaadaardige code en virus varianten. Het magazine met de naam Mitosis, bevat de bron code van een aantal virussen en tips hoe detectie door anti-virus software voorkomen kan worden.

Tips en tricks voor je eigen virus.

Reacties (10)
24-01-2003, 13:40 door Gigabyte
Van waar de paniek? Dit is helemaal niets nieuws. Virusschrijvers en virus-groepen brengen al jaaaaren e-zines uit. Er zijn er dus honderden vindbaar op het net, sites met ganse archives met zulke zines enzo.. ik niet in wat hier anders aan is?
En ik zie ook het probleem niet, aangezien naar mijn ervaring, zines helpen om virussen *uit* the wild the houden. Mensen houden hun virussen dan bij om ze te publiceren in een zine, en publiceren de binaries en source code daarom niet op hun homepage, en al zeker niet voor desbetreffend zine gereleased is. Gevolg? Ze zijn een pak minder beschikbaar voor het "gewone" publiek, en gebeurt dat ooit wel, na uitgave van dat e-zine, zijn ze al lang gedetecteerd, want wees gerust, AVers weten die dingen *wel* te vinden.
De artikels hebben ook hun nut. Virusschrijvers kunnen eruit leren, en gaan zich dan niet bezighouden met het klakkeloos overkopiëren van stukken VBS code en daar hun naam in te zetten en te verspreiden. Nuja, dat zijn dan eerder de lamers die zO sPeLlEn en met worm generators zitten te prutsen dan echte virusschrijvers.
En van worm generators gesproken.. die zouden imho ook beter enkel in zines gelanceerd worden i.p.v. overal te downloaden op een gewone website.. dat houdt die tools ook weer voor een groot stuk uit de handen van mensen die er *moeten* afblijven.
24-01-2003, 15:05 door Anoniem
Nou, voor dit magazine hoef je niet zo snel bang te zijn dat mensen de code gaan gebruiken, althans, al het commentaar is in het Spaans dus minder bereikbaar voor de grote groep. Kijk dan liever naar "Coderz" magazine (hoi Gig, ik maak reclame voor je!)

Wat betreft je opmerking dat met het publiceren er virussen uit het circuit blijven is een beetje misplaatst. Natuurlijk zijn en blijven er persoontjes die deze code toch een beetje aanpassen en dan het wild in schoppen. Wat wel een neveneffect is van magazines is dat virusschrijvers van elkaars fouten leert, waardoor er minder bugs in de viruscode ontstaat. Dit heeft als voordeel dat een machine niet zo snel crashed na infectie en geeft de gebruiker tijd om een fatsoenlijk antiviruspakket te downloaden. :-)

Groetjes,
Richard "de Lantaarnpaalbanger"
24-01-2003, 15:20 door Gigabyte
' Richard "de Lantaarnpaalbanger" ' <- ah, jij ;)

Wel, 'uit het circuit' is inderdaad veel gezegd, maar ik bedoel dat ze alleszins minder bereikbaar zijn voor de grote massa dan als ze op één of andere website staan. En van reeds gereleasde virussen wordt de source code dan dikwijls een paar maandjes bijgehouden voor zo'n zine.. waardoor ze niet onmiddelijk beschikbaar is voor mensen die denken van "oh, ik wil dat ook doen, waar kan ik een stukje code kopiëren en de .Z variant uitbrengen?".

Spaans trouwens? Oh yay.. mooi beschikbaar voor Brazilianen enzo :-/ Heb geen goede ervaringen met Brazilianen die virussen schrijven/genereren/kopiëren/whatever.. en als ze dan nog eens op irc komen rondhangen is het hek helemaal van de dam.
(no offense to Vecna however :)
Neen, niks tegen dat land hoor, maar de combinatie braziliaans zijn + virussen schrijven lijkt veel van die mensen nu eenmaal mentale problemen te 'bEzOrGeN'.
"hey giga I sent you a nude pic of me" enzo.. *uhh* .. see what I mean? :-/

Verder, ben Spaans aan't leren, dus misschien moet ik toch maar eens een kijkje nemen ;)
24-01-2003, 23:17 door Anoniem
Deze wereld is vol van e-idioten........!
25-01-2003, 14:26 door Anoniem
Zorgen? laat ze toch lekker... tjonge.. waar maken
we ons druk om...
25-01-2003, 15:13 door Anoniem
Brazilianen spreken geen spaans -> ze spreken portugees
25-01-2003, 16:33 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Brazilianen spreken geen spaans -> ze spreken portugees

bovendien kun je ook asm leren in plaats van comments te lezen
25-01-2003, 22:29 door Gigabyte
Originally posted by Unregistered
Brazilianen spreken geen spaans -> ze spreken portugees

Ook weer waar :)
Wel zoveel te beter..
Hoewel ik regelmatig brazilianen spaans zie spreken op irc? Weliswaar met andere zuid-amerikanen en met spanjaarden.. I guess dat ze't daar misschien default op school leren, zoals vlamingen frans en engels leren? dunno :)
26-01-2003, 00:08 door Anoniem
Originally posted by Gigabyte
Ook weer waar :)
Wel zoveel te beter..
Hoewel ik regelmatig brazilianen spaans zie spreken op irc? Weliswaar met andere zuid-amerikanen en met spanjaarden.. I guess dat ze't daar misschien default op school leren, zoals vlamingen frans en engels leren? dunno :)

over hoe lang komt coderz#3 uit trouwens?
26-01-2003, 00:36 door Gigabyte
Originally posted by Unregistered
over hoe lang komt coderz#3 uit trouwens?

Geen idee.. kan nog lang duren. Had tijdje terug gehoopt op Kerstmis of nieuwjaar en wat aangedrongen op het insturen van contributions maar err.. wat dat betreft gaat het dus echt verschrikkelijk slecht. Slapende scene I guess.
Of iedereen is net als ik tamelijk druk bezig. Heb momenteel examens dus nu is't ook de moment niet :)
En 't zijn altijd dezelfde die contributions insturen :/
Is natuurlijk het nadeel van een zine uitgebracht door iets dat geen groep is. Hoewel het met #1 en #2 toch beduidend vlotter ging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.