image

Cybercriminelen sturen securityblogger heroïne

dinsdag 30 juli 2013, 12:17 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse securityblogger is al geruime tijd het mikpunt van cybercriminelen die hem op allerlei manieren proberen lastig te vallen. Brian Krebs werd al een keer 'geswat', waarbij iemand de alarmdiensten belde dat er een gijzelingssituatie bij de securityblogger plaatsvond. Het gevolg was dat er binnen de kortste keren een zwaar bewapend SWAT-team voor zijn deur stond.

Een andere keer werd er voor 20.000 dollar krediet aangevraagd en worden er regelmatig allerlei rekeningen van Krebs zelf via gestolen creditcardgegevens en gehackte PayPal-accounts van andere internetgebruikers betaald. Daardoor lijkt het alsof de securityblogger zich met frauduleuze transacties bezighoudt, terwijl dit in werkelijkheid het werk van de cybercriminelen is die Krebs zwart willen maken.

De meest recente aanval op Krebs werd op een Russische cybercrimeforum bedacht. De criminelen wilden hem een zakje heroïne sturen, om vervolgens de politie te bellen en de blogger aan te geven.

Bestelling
Het plan viel in duigen doordat Krebs zelf toegang tot het forum had en precies wist wat zijn plaaggeesten van plan waren. De cybercriminelen besloten via de 'Silk Road', een bekende webwinkel voor het kopen van drugs, een gram heroïne aan te schaffen. Krebs had inmiddels de autoriteiten voor de 'grap' gewaarschuwd.

Uiteindelijk ontving hij een magazine met daarin verschillende zakjes met een wit poeder, dat de heroïne zou moeten zijn. Na ontdekking van de zakjes belde Krebs zelf de politie, maar de agent die langskwam had geen heroïne-tests bij zich, waardoor het nog onbekend is wat het witte poeder precies is.

De aanbieder van de drugs krijgt op de Silk Road tal van goede recensies, waardoor Krebs stelt dat het zeer waarschijnlijk inderdaad heroïne is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.