Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

30-07-2013, 19:39 door [Account Verwijderd], 17 reacties
[Verwijderd]
Reacties (17)
30-07-2013, 20:05 door Anoniem
Je hebt er niks aan maar ik vind het hele BKR verhaal idioot.
Je kunt nergens verhaal halen met dit soort dingen, en iemand een hypotheek weigeren omdat er ooit een betaling niet op tijd voldaan is, is natuurlijk totaal niet in proportie.

Ik kan me voorstellen dat men ergens wil kunnen nagaan of iemand een notoire wanbetaler is maar de BKR voldoet niet erg aan eisen ten aanzien van zorgvuldigheid of proportionaliteit. Transparant is het ook niet. Overigens zou je volgens de WBP recht hebben op inzage in en wijziging van fouten van je gegevens, dat zou toch ook voor de BKR moeten gelden? Moeten zij niet aantonen dat hun gegevens kloppen? Of zijn ze boven alle wetten verheven?
30-07-2013, 20:27 door golem
Je kan er volgens mij niet veel aan doen.
Misschien wel als je de echte dader kan achterhalen.
En dan moet je die dader waarschijnlijk ook nog schriftelijk laten bekennen.

Eerste vraag is dan : wie heeft dan betaald voordat het bij een incassoburo kwam.
Heeft de dader op dat moment een handtekening achtergelaten ?


Hoe dan ook, je zit met deze vraag op de vekeerde plek.
Het forum van Rader of andere consumentenwebsite lijkt mij beter.
30-07-2013, 21:01 door Anoniem
Ik zou eerst zoveel mogelijk informatie verzamelen bij Neckermann en het incasso-bureau, vooral de gebruikte rekening-nummers zijn hierbij van belang.
Met deze informatie kun je vervolgens aangifte doen bij de politie.
Met die aangifte kun je vervolgens nog meer informatie los proberen te krijgen bij Neckermann en het incasso-bureau.

Pas als je zwart op wit kunt aantonen dat jij niet verantwoordelijk bent, kun je beroep aantekenen bij het BKR zelf.

Succes!
30-07-2013, 22:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-07-2013, 22:12 door Preddie
Owjee, je trekt de beerput van het B.K.R. open .... het instituut dat burgers moet beschermen tegen ove rkredietering. In plaats van beschermen werkt het vaak tegen je en kom je daar pas achter als je bijv. een hypotheek aanvraag wilt doen.

Al hoewel de jou probleem weinig met security te maken heeft, zoals golem al aangeeft, begrijp ik waarom je de vraagt hier gepost hebt omdat je denkt dat er mogelijk gefraudeerd is met jou persoonsgegevens.

Volgens mij zijn er drie dingen die je kunt doen:

- je kunt bezwaar aantekenen middels een procedure bij het BKR, die kost iets van 22,50 en dan kun je bezwaar maken. Dit heeft een redelijke kans van slagen als je redelijk bewijs aanvoert of aanspraak maakt op procedurefouten (bijv. verkeerde datums van aan en af melding). De bewijslast komt bij jou te liggen, dit kan weken duren en als jij er achter bent gekomen bij een hypotheekaanvraag zul je die tijd waarschijnlijk niet hebben in de voorlopige koopakte.

- je kunt de organisatie zelf aanspreken en vragen of zij de onterechte BKR willen verwijderen.... ik acht de kans klein dat aan jou verzoek wordt voldaan, maar niet 100% onmogelijk.

- nog ongeveer 3 jaar wachten totdat de BKR-notering is verdwenen.

Een hypotheek aanvragen met A2 notering is niet makkelijk en in deze periode acht ik de kans zogoed als onmogelijk. Er zijn verstrekkers die nog om een plausible verklaring vragen maar gezien de economische toestaan lijkt me de kans van slagen niet heel groot.

Of de notering terecht of onterecht is dat maakt een hypotheekverstrekker niet zoveel uit. Zolang je geen grote geldbedragen wilt lenen of een hypotheek aanvragen kom je hier vaak niet achter. Een BKR-notering kun je al erg snel oplopen. Wanneer je langer als 2 maanden niet betaald kan een "lid" van het BKR je registreren, de reden doet er niet toe. Of je nu verhuist bent, een geschil hebt met een organisatie of dat er gefraudeerd is met je gegevens maakt allemaal niet uit ...... al is het maar 10 euro. De organisatie heeft min of meer de mogelijkheid om voor 10 euro het voor jou onmogelijk de maken om de eerste komende 5 jaar geld te lenen of een huis te kopen.

Dit onderwerp is verschillende malen voorbij gekomen bij uitzendingen van radar of kassa, ik kijk af en toe met verbazing naar de uitzendingen waar dit onderwerp wordt behandeld.

Ik wens je in elk geval heel veel succes.
30-07-2013, 22:55 door Spiff has left the building
Aan topicstarter,

Je lijkt een forumnaam/loginnaam gekozen te hebben met je voornaam daarin,
en je zet je persoonlijke correspondentie met Neckermann neer
met daarin je geboortedatum
en tevens een achternaam in je ondertekening.
Zijn dat geen gefingeerde gegevens maar je echte persoonsgegevens, dan moet je je in het kader van privacy en gegevensbescherming afvragen of je die persoonsgegevens hier werkelijk wel samen met je correspondentie open wenst neer te zetten.
Wil je je geboortedatum en achternaam weghalen of in x-jes veranderen of zoiets, dan kun je dat doen via de optie "Wijzig dit bericht" (wanneer je ingelogd bent).
31-07-2013, 01:23 door Argot
Ik heb afgelopen december een huis gekocht en kwam erachter dat ook een creditcard bij het BKR geregistreerd staat, zelfs als het bestedingsbedrag helemaal afgelost is. En ik moest hem eerst helemaal opzeggen, voordat ik met de hypotheekaanvraag verder kon.
Dit heeft weinig met het topic te maken, maar het is best wel bizar eigenlijk...
31-07-2013, 01:42 door Anoniem
Door Argot: Ik heb afgelopen december een huis gekocht en kwam erachter dat ook een creditcard bij het BKR geregistreerd staat, zelfs als het bestedingsbedrag helemaal afgelost is. En ik moest hem eerst helemaal opzeggen, voordat ik met de hypotheekaanvraag verder kon.
Dit heeft weinig met het topic te maken, maar het is best wel bizar eigenlijk...

Dan zat je waarschijnlijk aan de rand van je maximaal te lenen bedrag, als je de kredietfaciliteit van je CC moest opzeggen.
Bij het BKR staan genoteerd lopende kredieten en eventueel een negatieve afloshistorie.

Een (standaard) creditcard geldt als een krediet, ook al staat er geen betaling open. Het is krediet tot aan de limiet van de CC.
Als je rood _kunt_ staan op je betaalrekening is dat ook een krediet.
Je kunt je creditcard ook instellen op 'meteen 100% aflossen per eerste gelegenheid' . Dan wordt het qua BKR niet meer gezien als een krediet, en heb je nog steeds een CC. (Dat blijft wel erg handig bij internet bestellingen, auto/hotel , met name in het buitenland).

https://www.bkr.nl/Wat-is-krediet/
"Krediet is feitelijk een geldlening. Bij een krediet leent de kredietnemer geld van een geldverstrekker (de kredietverlener). Het geleende bedrag moet uiteindelijk - in één keer of in termijnen - worden terugbetaald, meestal met rente en kosten. Als u op een betaalrekening rood mag staan, dan is er ook sprake van een kredietvorm, zelfs als u nooit rood staat. Ook een creditcard is een vorm van krediet."

Meer antwoorden :
https://www.bkr.nl/Veelgestelde-vragen/
31-07-2013, 08:30 door wica128
Volgens mij begint het op het politieburo.

Je moet als eerste aangifte doen van "identiteitsdiefstal", met die aangifte ga je naar een advocaat om vervolgens Neckermann er toe te bewegen, die registratie als on te recht te laten aanmerken.

Als dit eventueel aangepast wordt, duurd het nog eens 4 weken, voordat het in het systeem verwerkt is :)

Overigens, je krijgt pas een negatieve registratie bij de BKR, als je 3 maanden achter loopt.
31-07-2013, 09:14 door Anoniem
Door Argot: Ik heb afgelopen december een huis gekocht en kwam erachter dat ook een creditcard bij het BKR geregistreerd staat, zelfs als het bestedingsbedrag helemaal afgelost is. En ik moest hem eerst helemaal opzeggen, voordat ik met de hypotheekaanvraag verder kon.
Dit heeft weinig met het topic te maken, maar het is best wel bizar eigenlijk...

Dat is helemaal niet zo vreemd hoor. Als je tegen het maximumbedrag aan zit dat je kunt lenen voor je hypotheek zul je je creditcard moeten stopzetten. Je moet de max. limiet van je creditcard optellen bij je lening(en). Anders zou je na het afsluiten van de hypotheek je creditcard volledig kunnen leegtrekken waardoor er betalingsproblemen ontstaan.

On topic; zoals al door anderen is aangegeven: zo spoedig mogelijk naar het politiebureau en zoveel mogelijk bewijs verzamelen.
31-07-2013, 09:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2013, 10:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2013, 12:04 door Anoniem
Het BKR verdiept zich niet in een individuele zaak. Ik ben ooit door libertel aangemeld over een rekening van 20(!) gulden toen ik 19 was ofzo, waardoor ik bij een hypotheek aanvraag verteld werd dat ik geen gewone hypotheek kon krijgen, maar wel eentje met een hoger rente tarief. Oftewel, ze dachten me eens lekker uit te kloppen om niets, en vonden dat ze me daar een plezier mee deden ook.

Toen ik de libertel rekening ging uitzoeken, bleek dat ik binnen een maand van die onbetaalde 20,- rekening, iets van 30,- teveel heb betaald aan libertel, en dat nooit heb teruggezien terwijl ze wel bevestigden dat ik inderdaad al die tijd nog 30 euro van ze kreeg, of ik (na 4 jaar!) een teruggave formulier wilde hebben daarvoor, alsof ze toendertijd niet gewoon m'n rekening nummer hadden...

Ik nog vragen waar ik libertel kon laten registreren zodat geldverstrekkers op de hoogte waren van het extra risico van zakendoen met libertel en hen zo ook extra rente laten betalen op leningen, maar dat kan natuurlijk nergens. Ook weigerden ze mijn registrering in te trekken ondanks dat libertel mij langer meer geld schuldig was dan andersom.

Het is pure asymmetrische pesterij met als doel het verkopen van extra dure hypotheken tegen minimaal of nietbestaand extra risico voor de verstrekker, ik heb maar een jaar extra gewacht, dat was voor mij niet zo'n probleem.
31-07-2013, 16:31 door Anoniem
Als ik de uitspraken van de geschillencommissie over 2012 bestudeer, lijkt het er op dat 80% van de bezwaren gegrond worden verklaard. Dat is voor een geschillencommissie erg hoog. Er zit dan wel iets fout bij de BKR en haar deelnemers.

Peter
31-07-2013, 17:18 door Anoniem
Door Predjuh:

[..]

- je kunt de organisatie zelf aanspreken en vragen of zij de onterechte BKR willen verwijderen.... ik acht de kans klein dat aan jou verzoek wordt voldaan, maar niet 100% onmogelijk.

Dat heeft TS blijkbaar al gedaan, gezien de brief in de startpost.
Dat moet ook de eerste stap zijn.

Als er inderdaad nooit een betaalverplichting aan een kredietverstrekker geweest is, mag er dus ook geen BKR notering voor staan.
En (dus) zal dan de kredietverstrekker de BKR notering moeten weghalen. (niet 'hersteld' o.i.d., maar volledig weg)

Gezien het verloop en de tekst van de brief zal dat waarschijnlijk toch een politie en evt (civiele) rechtszaak worden om dat formeel vast te stellen.
Als TS het feit zodanig vastgesteld krijgt, is het m.i. prima bij de rechter te vorderen dat de kredietverstrekker de BKR notering moet corrigeren. Het brengt hem reëel schade toe. (hogere rente bij een hypotheek offerte).
Ik denk dat een advocaat er prima smaad en onrechtmatige daad van kan maken.
*nadat* vast staat dat er geen betaalverplichting was, en dus ook geen verzuim van TS.

Het is overigens een verschil tussen 'ik heb niets besteld, niets gekocht en niets betaald' en "ik had iets gekocht en het was niet mooi en teruggestuurd en zoek en nu VIND IK dat ik niets hoef te betalen."
Het tweede standpunt is heel wat minder sterk.

Ik denk dat TS dus hard moet werken om de zaken van de oorspronkele bestelling / levering/ (wan) betaling boven water te krijgen.
Als die inderdaad echt totaal buiten hem om zijn moet de zaak wel te maken zijn.
Ook al is het laat, een formele aangifte bij de politie geeft wel het juridische signaal dat de aangever serieus is.

Als het van die vaagheden zijn van 'huisgenoot heeft wel besteld maar elders laten bezorgen' of 'ik had niet op tijd geannuleerd maar de browser afgesloten voor de bevesting' wordt het heel veel kanslozer.
31-07-2013, 20:50 door Overcome
Er wordt door Neckermann aangegeven dat de rekening bij Vesting Finance volledig is betaald. Ik zou dan wel eens willen weten wie die rekening heeft betaald en vanaf welk rekeningnummer het bedrag is voldaan. Als dat een rekeningnummer is dat toentertijd op jouw naam stond, dan vraag ik me af wat je positie is in een rechtszaak.

De regel "Daar ik zelf nogal huiverig van herinneringen c.q. aanmaningen ben, altijd mijn rekeningen keurig op tijd betaald, weet ik dan ook niet meer of ik het dan wel of niet zelf betaald zou hebben." vind ik eerlijk gezegd niet heel sterk. Als je een incassobureau op je dak krijgt, dan is dat meestal niet iets dat je even vergeet, zeker niet als het geheel zich twee jaar geleden heeft afgespeeld. Heb jij die rekening nou betaald of niet?
01-08-2013, 12:52 door Anoniem
Eerste reactie: Dude...

Tweede reactie:
Zoals anderen al aangeven, richt jouw pijlen op de betaling bij het incassobureau en kijk wie dit heeft betaald en vraag een kopie oid daarvan. Dan heb je aantoonbaar bewijs dat het door iemand anders betaald is en er redenen zijn om foutieve registratie aanneembaar te maken en er derhalve sprake is van een fout qua registratie door Neckermann. Wellicht zal het controleren van de betaalgegevens bij dit bureau via Neckermann moeten gaan, maar ik weet niet of die staan te springen om jou te helpen na jouw 'dreigbrief'.
Daarnaast ben ik nieuwsgierig of jij kunt aantonen of de 'logies' destijds bij jou verbleven. Is dit ergens vastgelegd? Zo niet, stond jij als 'hoofd-bewoner' wel onder dat adres geregistreerd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.