image

BPR heet voortaan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

maandag 2 maart 2015, 10:42 door Redactie, 2 reacties

Het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heet vanaf nu Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Volgens het ministerie leidde de oude naam namelijk tot veel spraakverwarring met de op 6 januari 2014 in werking getreden Wet Basisregistratie Personen (BRP).

"Met de nieuwe naam willen wij tot uitdrukking brengen dat wij dienstverlener zijn op het gebied van identiteitsgegevens. De rode draad in ons werk wordt gevormd door identiteitsgegevens: in stelsels, in registers en in documenten. Hiermee dragen we zorg voor een belangrijk fundament in onze samenleving: een betrouwbare identiteit voor de burger", aldus directeur Gerdine Keijzer-Baldé.

Reacties (2)
02-03-2015, 10:45 door spatieman
en scammers maken er gulzig gebruik van door deze nieuwe verwarring.
02-03-2015, 11:34 door Anoniem
Van de site:
Daarnaast brengt de nieuwe naam tot uitdrukking dat wij dienstverlener zijn op het gebied van identiteitsmanagement en nog belangrijker: wij verlenen die diensten in samenhang met elkaar.
Net als in een grootbedrijf moet jouw identiteit* "gemanaged" worden, door de overheid, en dat doet dit overheidsonderdeel. Zijn ze best leuk mee bezig, met onder andere geheime projectjes die digitale identiteit ontwikkelen en klaarstomen voor opleggen aan de burgerbevolking. Ze timmeren leuk aan de weg met hun identiteitswinkeltje.

En dat is niet alles wat ze doen. Ze zijn daarmee ook, en zoals ze zelf zeggen belangrijker, ook "enabler" voor handige koppeling tussen allerlei systemen van andere overheidsinstanties, en semioverheden, en bedrijfsleven. Ze bieden gewoon een compleet scala aan burgeridentiteitsmanagement.

Handig toch?


* Waarvan je er precies een mag hebben. Altijd je echte naam gebruiken hoor, burger, want nepnamen doen we niet aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.