image

Mozilla en BlackBerry gaan samen browsers beveiligen

woensdag 31 juli 2013, 10:44 door Redactie, 0 reacties

Mozilla en BlackBerry gaan samen software ontwikkelen om beveiligingsproblemen in browsers te ontdekken. Het gaat om de ontwikkeling van de Peach Fuzzer, waarvan de eerste versie in 2004 verscheen. Een fuzzer bestookt een applicatie met allerlei data en bestandsformaten, die ervoor kunnen zorgen dat de de applicatie crasht. Sommige van deze crashes helpen bij het vinden van beveiligingslekken.

Naast de ontwikkeling van Peach versie 2 zullen de twee bedrijven ook andere fuzzingsoftware ontwikkelen. Fuzzing is een zeer effectieve manier om in hoog tempo allerlei problemen te ontdekken. Mozilla heeft Peach in het verleden al gebruikt om problemen met de HTML5-features van Firefox te vinden.

Samenwerking
"Door onze tests kunnen we proactief problemen identificeren voordat onze gebruikers risico lopen", laat Mozilla's Michael Coates weten. "Deze tests zijn zeer effectief en helpen bij het beveiligen van Firefox- en Firefox OS-gebruikers." Volgens de open source-ontwikkelaar gebruikt BlackBerry al geruime tijd grootschalige tests om beveiligingsproblemen op het eigen platform te ontdekken.

Door de samenwerking met Mozilla kan er direct met BlackBerry's bestaande securityprocessen en infrastructuur worden gewerkt. Naast de eigen fuzzingtools zou BlackBerry ook regelmatig fuzzers van andere partijen gebruiken.

"Security is een industriebrede uitdaging die niet alleen kan worden opgelost, en daarom werken beveiligingsonderzoekers van BlackBerry en Mozilla samen om nieuwe en innovatieve tools te ontwikkelen voor het detecteren van dreigingen voordat ze tegen mobiele- en desktopgebruikers kunnen worden ingezet", aldus Adrian Stone van BlackBerry.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.