image

'Slimme huizen soms via internet toegankelijk'

woensdag 31 juli 2013, 13:04 door Redactie, 6 reacties

'Slimme huizen', waarbij zaken als het licht, de verwarming en deuren op afstand zijn te bedienen, zijn in sommige gevallen voor iedereen toegankelijk via het internet. Beveiligingsonderzoekers ontdekten een probleem in de systemen van Insteon, waarmee gebruikers via een webinterface of een smartphone-app hun apparaten en andere voorzieningen kunnen bedienen.

De systemen zijn echter geïndexeerd door Google en via het gebruik van een eenvoudige zoekopdracht te vinden. Aangezien de standaard installatie geen wachtwoord of gebruikersnaam gebruikt, kan iedereen via een enkele muisklik inloggen om vervolgens de televisie, het bubbelbad, lichten, garagedeur en camera's in en uit te schakelen.

Een journalist van Forbes nam de proef op de som en ontdekte acht huizen waar ze via het web toegang tot had. In drie gevallen was het mogelijk om met de gegevens die ze online vond een fysiek adres te achterhalen.

Het product in kwestie wordt inmiddels niet meer door het bedrijf aangeboden, daarnaast is het probleem via een terugroepactie ook opgelost, hoewel er nooit naar klanten is gecommuniceerd dat dit vanwege een beveiligingslek was. Het laat volgens experts wel het risico van 'slimme huizen' zien.

Reacties (6)
31-07-2013, 13:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2013, 13:08 door Anoniem
Het laat volgens experts wel het risico van 'slimme huizen' zien.

Dit is een standaard risico dat je krijgt als je de software niet ontwikkelt met veiligheid in gedachte. Het zijn dezelfde rsisicos als bij "slimme autos" (van niet zo slimmen fabrikanten).

Peter
31-07-2013, 13:54 door Preddie
Het laat volgens experts wel het risico van 'slimme huizen' zien.

Dit risico heeft weinig te maken het slimme huizen, het zegt meer over de risico's wanneer men dergelijk installaties aansluiten op het internet.
31-07-2013, 15:22 door Anoniem
Door 77cros: Hoe slimmer de mens zegt te zijn..hoe dommer ie wordt.
Ja of beter gezegd: de mensen die hun product slim noemen zijn zelf meestal nogal dom.
(zodat het meer een relatieve dan een absolute kwalificatie is)
31-07-2013, 16:05 door Anoniem
Weer iets waaraan je kunt zien hoe dom het is alles maar aan het internet te hangen. Het lijkt wel een geloof geworden: alleen via Het Internet zult Gij toegang krijgen tot de Hemelen. Ga er lekker mee door, ik koester mij in de Veiligheid van de Achtergeblevenen. Niet eens op Facebook?? Nou zeg!!
01-08-2013, 10:31 door spatieman
/sarcasme
hier spreekt god, ik schakel nu het licht uit, want alleen ik mag het licht zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.