image

Vista verliest sneller terrein dan Windows XP

donderdag 1 augustus 2013, 10:31 door Redactie, 1 reacties

Volgend jaar eindigt de ondersteuning van Windows XP waardoor er geen beveiligingsupdates meer verschijnen, maar daar lijken veel gebruikers niet mee bezig. Sterker nog, het aandeel van Windows Vista, dat Microsoft tot april 2017 ondersteunt, verliest sneller aandeel dan Windows XP. Volgens onderzoeksbureau Net Applications daalde het aandeel van Vista met 0,4%.

Het besturingssysteem wordt nog door 4,2% van de internetgebruikers gebruikt. Het aandeel van Windows XP bleef nagenoeg gelijk ten opzichte van juni, er kwam zelfs 0,02% bij. Ook Windows 7 zag het aandeel met 0,1% ligt groeien. Van alle desktopbesturingssystemen groeide Windows 8 in juli het hardst. Met een groei van 0,3% kwam het nieuwste Microsoft besturingssysteem op 5,4% uit.

Windows Vista
Volgens onderzoeksbureau StatCounter is Windows 7 de absolute koploper met 52,5%. Windows XP volgt op afstand met 20,5%, terwijl Windows 8 op 6,6 uitkomt. Vista is met 5,2% de vierde Windowstelg in het overzicht.

In Nederland werkt 49,3% van de internetters met Windows 7. Het aantal Windows XP-gebruikers zou nog 11,6% bedragen, terwijl Windows 8 inmiddels de 7% net is gepasseerd.

Daarmee staat de nieuwe Windows-versie in Nederland nog achter Vista, aangezien dat besturingssysteem een aandeel van 7,8% heeft. Vista moest ten opzichte van juni 0,4% inleveren, terwijl Windows 8 er 0,8% bij kreeg.

Reacties (1)
05-08-2013, 22:18 door Joepf
Zoals gebruikelijk is het weer Microsoft die de gebruikers dwingt nieuwe producten te kopen, door een slecht beveiligd systeem NIET langer te onderhouden, dus eigenlijk NOOIT te leveren wat we gekocht hebben, namelijk een veilig operating system! Ze leveren een systeem met veel zwakke plekken, onderhouden het een tijdje met de natte vinger, en dwingen je dan tot het aanschaffen van een nieuw, duur pakket, dat op zich natuurlijk ook weer vol veiligheidslekken zit! Dat zal dan over een paar jaar ongetwijfeld ook weer niet meer worden onderhouden, zodat je WEER een nieuw pakket moet kopen! (En als je pech hebt ook een nieuwe computer, want de oude is te traag, te klein, of op andere wijze ongeschikt voor de nieuwe versie) XP is zo lang blijven bestaan, omdat er te veel computers waren waar de volgende versies niet op werken. Mensen die tevreden waren met XP (en dat zijn er genoeg) worden nu al gedwongen om op Windows 7 of 8 over te stappen. Met mogelijk de aanschaf van een nieuwe computer! Ik denk er over om op Linux over te stappen: Goedkoop en het wordt door gebruikers onderhouden! Het werkt daardoor echt veel beter. Er zijn minder virussen voor in de omloop, en het wordt niet elke paar jaar door een nieuwe versie vervangen omdat de oude niet meer onderhouden wordt! Zelfs de vrij oude Linux systemen draaien beter dan Windows. Het is alleen nog wel jammer dat niet alle programma's onder Linux verkrijgbaar zijn, anders draaide deze computer al lang op Linux!

Joep
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.