image

Hackers vinden meer dan 20 lekken in testversie IE11

donderdag 1 augustus 2013, 10:43 door Redactie, 1 reacties

In een maand tijd hebben hackers en beveiligingsonderzoekers meer dan 20 beveiligingsproblemen in de testversie van Internet Explorer 11 ontdekt en aan Microsoft gerapporteerd. De softwaregigant organiseerde voor het eerst een beloningsprogramma waarbij onderzoekers die problemen in de testversie van de nieuwe browser vonden, hiervoor werden beloond.

Daarnaast werd er ook een beloningsprogramma gestart voor geheel nieuwe beveiligingsproblemen in Windows 8.1 Preview. Microsoft laat weten dat voor dit beloningsprogramma, dat nog steeds loopt, geen inzendingen zijn binnengekomen. Het aantal mensen dat in staat is om dit soort nieuwe aanvallen te ontwikkelen zou volgens de softwaregigant wereldwijd minder dan 1000 bedragen.

Inzendingen
Het beloningsprogramma voor de testversie van Internet Explorer 11 is inmiddels afgelopen, maar in de vier weken dat het programma draaide, kwamen er meer dan 20 inzendingen binnen. Afhankelijk van de ernst van de gerapporteerde problemen konden onderzoekers bedragen tussen de 500 en 11.000 dollar ontvangen.

De 35-jarige Brit James Forshaw wist via een lek in IE11 op afstand een Windows 8-computer over te nemen. Hiervoor kreeg hij van Microsoft 1100 dollar. Details over de kwetsbaarheid zijn onbekend, maar soortgelijke aanvallen op bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome worden met veel hogere bedragen beloond. Naast IE11 voor Windows 8, lanceerde Microsoft vorige week ook een testversie voor Windows 7.

Reacties (1)
01-08-2013, 14:56 door Nimrod
nothing said
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.