image

IOS-app scant wachtwoord en veiligheid van wifi-routers

dinsdag 3 maart 2015, 15:30 door Redactie, 3 reacties

Anti-virusbedrijf Avast heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een app voor iPhones en iPads aangekondigd die de veiligheid van wifi-netwerken controleert. De gratis app zoekt naar wifi-netwerken in de buurt en bepaalt vervolgens of die veilig zijn. Zo wordt er onder andere gekeken of de wifi-router die de wifi-verbinding aanbiedt zwakke wachtwoorden gebruikt, het wifi-netwerk is versleuteld en of er kwetsbaarheden in de router aanwezig zijn die aanvallers kunnen misbruiken.

In het geval van onveilige wifi-netwerken zet de SecureMe-app een beveiligde VPN-verbinding op. In het geval gebruikers met een open wifi-netwerk verbinding maken zal deze VPN-verbinding automatisch worden ingeschakeld. De app is gratis, maar of dit ook geldt voor het VPN-gedeelte is onduidelijk. Avast zal eerst een bètatest van de app organiseren voordat die in de App Store verschijnt.

Reacties (3)
03-03-2015, 16:29 door Anoniem
Avast! beam us up!

De app zelf staat er nog niet tussen, lees evengoed de 17 pagina's aan policy a(l)vast door omdat de kans bestaat dat je het op je iPhone of iPad niet kan lezen.
Let extra op bij elke installatie stap en elk vinkje waar je ja tegen zegt!
Dat geldt voor alle app's en zeker ook voor Avast!
Inloggen met Facebook?
Nog leuker! Als je niet oplet ben je niet langer de enige die namens jezelf blije berichtjes kan posten, zie het privacy policy.

https://www.avast.com/privacy-policy
03-03-2015, 21:21 door Anoniem
SoftPerfect WiFi Guard kan je daar niet veel uit 'leren' ...

https://www.softperfect.com/products/wifiguard/

Ik gebruik dat al enige tijd.
04-03-2015, 00:31 door GerBNL
Door Anoniem: SoftPerfect WiFi Guard kan je daar niet veel uit 'leren' ...
Niet gratis en ook niet IOS.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.