image

Symantec beste zakelijke virusscanner op Windows 7

vrijdag 2 augustus 2013, 09:59 door Redactie, 0 reacties

Elke twee maanden worden de zakelijke virusscanners van verschillende anti-virusbedrijven getest en in mei en juni kwam het anti-virusprogramma van Symantec als beste uit de bus. De test werd door het gerenommeerde Duitse testorgaan AV-Test uitgevoerd. De organisatie vergeleek eerder 26 verschillende virusscanners voor consumenten, waar Bitdefender bovenaan eindigde.

Dit keer werden negen zakelijke producten op bescherming, gebruik en prestaties met elkaar vergeleken. In totaal konden de 9 virusscanners voor elke van de drie categorieën 6 punten scoren, oftewel 18 punten in totaal. Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen en detectie van malware uit de laatste vier weken.

De 'Performance' test bestond uit de impact van de virusscanner op de werking van de computer, bijvoorbeeld bij het bezoeken van websites, het downloaden, installeren en draaien van software en het kopiëren van data. Als laatste werd de bruikbaarheid beoordeeld, zoals het onterecht waarschuwen voor legitieme software en websites. De test werd op Windows 7 32-bit uitgevoerd.

Test
Om door AV-Test gecertificeerd te worden moesten de virusscanners minimaal 10 punten scoren, en 1 punt in elke categorie hebben gehaald. Net als bij de consumententest scoort Microsoft's virusscanner bij de detectie van malware zeer slecht. Security Essentials scoorde een 0 waar 6 punten mogelijk zijn. Bij de zakelijke test werd Microsoft System Center Endpoint Protection getest.

Deze scanner scoort bij de detectie van malware ook een 0. Aangezien de Microsoft scanner als 'basislijn' fungeerde werd het niet gecertificeerd. F-Secure en Kaspersky haalden in deze categorie de volle 6 punten.

Uitslag
Wat betreft prestaties delen Symantec en Webroot met elk de volle zes punten de eerste plek. Fortinet zet met 3 punten de laagste score neer. Als het gaat om bruikbaarheid halen Fortinet, McAfee, Microsoft, Sophos, Symantec en Trend Micro zes punten.

Symantec scoort uiteindelijk 17 punten in totaal, gevolgd door F-Secure met 15,5 punten. Microsoft System Center Endpoint Protection eindigt met 10,5 op een laatste plek. Bij de vorige test op Windows XP eindigde F-Secure bovenaan en was Symantec tweede. Hieronder het volledige overzicht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.