image

FBI lanceert iGuardian voor gehackte bedrijven

zondag 4 augustus 2013, 12:24 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft deze week een nieuwe portal gelanceerd waar bedrijven melding kunnen maken als hun netwerk gehackt is. De iGuardian portal bevindt zich nog in de testfase en zal voor 58.000 bedrijven beschikbaar zijn die onderdeel van de FBI's InfraGuard netwerk uitmaken. Als de portal een succes blijkt, is de FBI van plan om het voor een groter publiek beschikbaar te maken.

Het gaat dan met name om organisaties in de kritieke infrastructuur. "Die organisaties zullen waarschijnlijk hierna aan de beurt zijn. We weten vanuit een technisch standpunt dat het werkt; het werkt nu en we hebben veel vertrouwen dat ze zal werken", aldus FBI-topman Rick McFeely tijdens het AFCEA International Global Intelligence Forum in Washington.

iGuardian is gebaseerd op het Guardian systeem van de FBI dat terroristische dreigingen monitort en informatie uitwisselt. Guardian is omgebouwd zodat het ook meldingen van cyberincidenten kan accepteren.

Zodra bedrijven melding van een hack of inbraak maken, worden de ingevoerde gegevens door de National Cyber Investigative Joint Taskforce (NCI-JTF) verwerkt. De NCI-JTF bestaat uit 19 agentschappen die informatie over cyberdreigingen uitwisselen en operaties coördineren.

De taskforce zal cyberdreigingen en kwetsbaarheden identificeren, voordat aanvallers hier misbruik van kunnen maken. Voorheen konden bedrijven ook al aangifte bij de FBI doen, maar toen zat er nog geen consistentie in de verzamelde en gedeelde gegevens.

Malwareverzameling
Naast iGuardian zal de FBI ook de eigen malware-verzameling voor analyse door de private sector toegankelijk maken, zo meldt Federal News Radio. "We hebben binnen de FBI de mogelijkheid om malware te analyseren, en gebruiken dat binnen onze eigen kring, binnen de inlichtingengemeenschap om malware te delen", aldus McFeely. "Eén van de dingen die we testen en waar we vertrouwen in hebben is dat we dit de komende jaren naar de private sector kunnen uitrollen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.