image

CIA gaat komende jaren cybermogelijkheden vergroten

maandag 9 maart 2015, 14:24 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gaat de komende jaren de cybermogelijkheden vergroten, om zo voorbereid op de toekomst te zijn. Dat heeft CIA-directeur John Brennan in een "blauwdruk voor de toekomst" laten weten. Volgens Brennan moet er vanwege de veranderende dreigingen voor de nationale veiligheid en de impact van technologische ontwikkelingen meer aandacht voor het digitale domein komen.

Om dit te bereiken staan in de blauwdruk vier thema's vermeld. Als eerste moet er in mensen worden geïnvesteerd, door zowel talent als leiderschap te ontwikkelen, aldus Brenner. De tweede pijler voor de toekomstvisie van de CIA richt zich op de digitale revolutie. "We moeten onze activiteiten en operaties in het digitale domein de kern van onze ondernemingen laten zijn", merkt Brennan op. Om dit te bereiken komt er een nieuwe leiderschapsfunctie die op de "cyberintegratie" binnen de CIA zal toezien. Verder stelt Brenner als derde punt dat de inlichtingendienst de werkwijze moet moderniseren.

"De snelheid van wereldontwikkelingen en technologische veranderingen vereisen dat de CIA-leiders flexibel, op het juiste niveau, met de juiste informatie en in het belang van de organisatie beslissingen kunnen nemen. Als laatste pijler pleit Brennan voor het beter integreren van de mogelijkheden waarover de CIA beschikt. Zo komen er speciale missiecentra waar operationeel, analytisch, technisch en digitaal personeel voor de belangrijkste veiligheidszaken bij elkaar komen. Wanneer de blauwdruk precies moet zijn uitgevoerd liet Brenner niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.