image

CBP gaat samen met Amerikaanse FTC privacy beschermen

dinsdag 10 maart 2015, 11:04 door Redactie, 2 reacties

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft een overeenkomst met de Amerikaanse Federal Trade Commission gesloten om samen de privacy van consumenten te beschermen. De samenwerkingsovereenkomst maakt het voor beide partijen onder meer mogelijk om op vertrouwelijke basis informatie uit te wisselen en gezamenlijk onderzoek uit te voeren.

"Deze overeenkomst verstevigt de goede relatie tussen beide toezichthouders en is een belangrijke stap voor intensievere samenwerking", aldus CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm tijdens de ondertekening. "We leven in een wereld waarin persoonsgegevens steeds vaker nationale landsgrenzen overgaan. Het is daarom van groot belang dat de toezichthouders meer gaan samenwerken, ook in de handhaving."

Volgens FTC-voorzitter Edith Ramirez zal de overeenkomst de inspanningen versterken om de privacy van consumenten aan beide kanten van de Atlantische oceaan te beschermen. Het CBP werkt steeds vaker samen met andere privacytoezichthouders, zowel binnen als buiten Europa. Zo tekende het al eerder een samenwerkingsovereenkomst met de privacytoezichthouder van Canada.

Reacties (2)
10-03-2015, 17:01 door Anoniem
Ondanks dat ik, vanwege mijn werk, goede ervaringen heb met het CBP ben ik totaal niet blij dat ze deze samenwerking aangaan met een Amerikaans bedrijf ook al vechten ze samen voor de privacy van de burger.

Laat ik er maar vanuit gaan dat alles positief verloopt, maar ik heb er een beetje een hard hoofd in.
11-03-2015, 09:05 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-03-2015, 09:11
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.