image

Politie onderzoekt verzilveren van 440.000 euro aan bitcoins

woensdag 11 maart 2015, 14:52 door Redactie, 3 reacties

De politie in Sneek is een onderzoek gestart naar het verzilveren van 440.000 euro aan bitcoins door twee mannen die deze en vorige week werden aangehouden. De mannen van 28 en 29 jaar werden samen met een 19-jarige vrouw gearresteerd. De 28-jarige man en 19-jarige vrouw worden verdacht van hennepteelt. Daarnaast zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen. In de woning van de man werd een nepwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een geldbedrag en een aantal sieraden.

In het kader van het onderzoek is ook een inval gedaan in de woning van een 29-jarige man uit Sneek. Daarbij is voornamelijk computerapparatuur in beslag genomen. Ook is een huiszoeking gedaan in een woning in IJlst waar de 29-jarige man regelmatig verbleef. Hier is een echt vuurwapen aangetroffen. De man werd afgelopen maandag aangehouden op verdenking van witwassen en verboden wapenbezit, zo laat de politie weten.

Uit financieel onderzoek is gebleken dat beide mannelijke verdachten een grote hoeveelheid bitcoins hebben verzilverd. De verdachten zouden respectievelijk ongeveer 160.000 en 280.000 euro voor hun bitcoins hebben ontvangen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ze aan de bitcoins zijn gekomen. De afgelopen jaren zijn verschillende online marktplaatsen door opsporingsdiensten offline gehaald waar drugs en wapens werden aangeboden en die via bitcoin konden worden betaald.

Reacties (3)
11-03-2015, 18:28 door Anoniem
En dan zeggen ze:

Heb ik gemined in de early days. Bonk, kunnen ze niks. Bewijslast ligt dan bij hun.
12-03-2015, 15:48 door Anoniem
Door Anoniem: En dan zeggen ze:

Heb ik gemined in de early days. Bonk, kunnen ze niks. Bewijslast ligt dan bij hun.

Daar zou ik niet zo zeker van zijn, er is ook nog iets als omgekeerde bewijslast, meestal bij de belastingdienst en hoog lopende zaken.
12-03-2015, 20:21 door Anoniem
Door Anoniem: En dan zeggen ze:

Heb ik gemined in de early days. Bonk, kunnen ze niks. Bewijslast ligt dan bij hun.

De Blockchain is openbaar dus men kan toch inzien waar het vandaan komt en of het wel/niet gemined is...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.