image

Google beschermt 1,1 miljard mensen met Safe Browsing

donderdag 12 maart 2015, 12:31 door Redactie, 7 reacties

De Safe Browsing-technologie van Google beschermt elke dag meer dan 1,1 miljard mensen, zo heeft de internetgigant laten weten. Via Safe Browsing, dat 8 jaar geleden werd ontwikkeld, worden gebruikers van Chrome, Firefox en Safari gewaarschuwd voor malware- en phishingsites.

In het geval van Chrome wordt er ook gewaarschuwd als de gebruiker malware downloadt. Een waarschuwing die straks ook bij het bezoeken van websites die ongewenste software aanbieden zal verschijnen. Op dit moment laat Safe Browsing 5 miljoen waarschuwingen per dag zien, voor allerlei kwaadaardige websites en ongewenste software. Via de technologie zouden elke maand meer dan 50.000 malwaresites en meer dan 90.000 phishingsites worden ontdekt.

Google zet de technologie ook in voor het waarschuwen van webmasters als er specifieke problemen met hun websites zijn, bijvoorbeeld als ze zijn gehackt en malware verspreiden. De cijfers van Google zijn gepubliceerd in aanloop naar de 26ste verjaardag van het web. "Nu het web volwassen wordt, geldt dat ook voor de Safe Browsing-technologie. We kijken ernaar uit om het web en zijn gebruikers nog vele jaren te beschermen", zegt Panayiotis Mavrommatis van het Google Safe Browsing Team.

Image

Reacties (7)
12-03-2015, 13:10 door Anoniem
GSB wordt ook gebruikt in ClamAV, bijvoorbeeld in gebruik met squidclamav.
Dus wellicht is het aantal nog veel hoger (zeker als het door een proxy wordt gebruikt).
12-03-2015, 14:04 door Erik van Straten
Onder andere door deze technologie weet Google, als geen ander, wie wanneer welke website bezoekt.
12-03-2015, 14:58 door johanw
Door Erik van Straten: Onder andere door deze technologie weet Google, als geen ander, wie wanneer welke website bezoekt.
Juist, een van de redenen dat ik het niet gebruik. Zelf nadenken scheelt veel problemen.
12-03-2015, 15:00 door Anoniem
Door Erik van Straten: Onder andere door deze technologie weet Google, als geen ander, wie wanneer welke website bezoekt.
Yep en daarom heb ik het uitgezet.
12-03-2015, 17:15 door Anoniem
@Erik van Straten
Als ik mij niet vergis werkt Google SafeBrowsing zo dat er een lijst van kwaadaardige websites wordt gedownload en het adres van een website alleen naar Google wordt doorgestuurd ter verificatie als de bezochte website daadwerkelijk op de lijst staat.
12-03-2015, 20:54 door Anoniem
Je kunt er natuurlijk weer op wachten, mensen die weer negatief zijn over een Google technologie. Ja jongens, zet het maar mooi uit maar niet gaan mekkeren wanneer het verkeerd gaat hé.

Ik gebruik al jaren Google Safe Browsing en het heeft mij enorm geholpen in bepaalde situaties, dat moet vast ook de reden zijn waarom Firefox, Chrome en Safari deze functie standaard ingeschakeld hebben. Als Microsoft nou eens overweegt om IE deze functie ook standaard te geven dan is het rijtje compleet.
13-03-2015, 07:33 door Anoniem
Nu is het nog beschermen.... wanneer wordt het bepalen wat je wel en niet mag zien? (natuurlijk voor je eigen (of de regering die google dan dient) bestwil?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.