Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

12-03-2015, 17:02 door [Account Verwijderd], 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-03-2015, 17:07
[Verwijderd]
Reacties (2)
12-03-2015, 21:04 door Anoniem
Volgens mij had ik dit probleem woensdagmiddag 11 maart 2015 rond 14:00 uur. Panda zette eerst ndkapi.dll (een eigen panda AV bestand) in quarantaine en vervolgens "crashten" een voor een .dll bestanden van panda AV. Andere programma's crashten ook. Gereboot: geen verkenner, geen taskmanager, groot probleem dus.

In safe mode opgestart (F8 tijdens boot indrukken), Panda verwijderd (incl. quarantaine bestanden), Flash verwijderd (you never know), registry cleaner eroverheen en rebooten maar weer. Gelukkig functioneert alles weer. Twijfel of ik panda er weer op ga zetten... en of ik alsnog de recovery stappen van ze moet uitvoeren. wat is er nu precies misgegaan bij hun update proces?

Wat ook raar was: in safe mode waren de executables van mn malware scanners foetsie (MBAM.exe en Spybot) ?! Dit merkte ik toen ik in safe mode op malware wilde gaan scannen. Kan dit ook hiermee te maken hebben gehad? Bij mij gingen in elk geval alarmbellen rinkelen: AV crasht, anti-malware verwijderd...
12-03-2015, 21:35 door Anoniem
Heb het antwoord op mn eigen vraag deels gevonden op https://www.pwa-it.nl/nieuws/foutieve-update-panda-antivirus:

"Wat te doen als Panda in de tussentijd is verwijderd? Indien Panda reeds van de computer is verwijderd is de kans groot dat de quarantine óók is verwijderd. Omdat er een aantal essentiële onderdelen van uw applicaties naar de quarantine zijn verplaatst is het helaas onvermijdelijk dat dergelijke applicaties opnieuw geïnstalleerd moeten worden."

Welke applicaties Panda op mijn PC heeft beschadigd is mij (nog) niet geheel duidelijk, hier zal ik gaandeweg achter moeten komen. Vermoedelijk horen hier malware scanners MBAM en Spybot bij. Ook ITunes start niet meer en geeft de twee foutmeldingen "AVFoundationCF.dll is missing. Try reinstalling..." en vervolgens "error 7 (windows error 126)".

Tot zover. Panda bedankt :/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.