image

Amerikaanse bank introduceert pinnen via smartphone

dinsdag 17 maart 2015, 11:10 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse bank heeft 750 geldautomaten aangepast zodat klanten geld via hun smartphone in plaats van een pinpas kunnen opnemen. Om via de smartphone te pinnen moeten klanten van de BMO Harris Bank eerst een app installeren. Via de app kan het op te nemen bedrag worden aangegeven.

Vervolgens moet de smartphone een QR-code op het scherm van de gekozen geldautomaat scannen, waarna het geld wordt uitgegeven. De QR-code zou na 45 seconden verlopen. "Als je wegloopt bij een geldautomaat met een QR-code op het scherm loop je geen risico. De QR-code bevat geen persoonlijke informatie over jou of je rekeningen. Het identificeert alleen de geldautomaat die je voor de transactie gebruikt", aldus de uitleg van de bank.

Het gehele proces om mobiel te pinnen zou vijftien seconden duren, terwijl een normale transactie met een pinpas 45 seconden in beslag zou nemen. De bank merkt op dat de kaartgegevens van de klant niet op de smartphone of in de app worden opgeslagen. In het geval klanten hun smartphone verliezen moeten ze dit wel direct aan de bank melden, zodat het mobiel bankieren kan worden uitgeschakeld.

"Smartphones worden steeds meer het enige apparaat dat mensen gebruiken om hun leven te beheren", zegt Connie Stefankiewicz van de BMO Harris Bank. "Consumenten hebben steeds grotere verwachtingen als het gaat om digitale tools en diensten die ze worden aangeboden. Als het om persoonlijke financiën gaat weten we dat onze klanten hun financiële zaken via hun smartphone willen regelen." De bank is van plan om in juni nog eens 150 geldautomaten voor mobiel pinnen gereed te maken.

Reacties (3)
17-03-2015, 11:29 door Anoniem
Kan bij de KBC in België al meer dan een jaar.
17-03-2015, 13:50 door beamer
Dat klinkt een beetje als tiqr https://tiqr.org/
super handige authenticatie app.
17-03-2015, 19:21 door Anoniem
Tegenwoordig kan men een smartphone op afstand volledig besturen. Het enige wat hoeft te gebeuren is de app openen, geld aangeven en een screenshot maken. De screenshot doorsturen naar iemand die bij de automaat staat en de buit handjekontantje meenemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.