image

Ghostery Privacy Browser werkt samen met Blackphone

dinsdag 17 maart 2015, 15:21 door Redactie, 0 reacties

De makers van de populaire privacyplug-in Ghostery zijn een samenwerkingsverband met de makers van de Blackphone aangegaan, een beveiligde smartphone. Onlangs lanceerde Silent Circle, het bedrijf achter de Blackphone, de Silent Store. Via deze store kunnen Blackphone-gebruikers allerlei apps downloaden die door Silent Circle op het gebied van privacy en veiligheid zijn goedgekeurd.

Eén van de apps die sinds kort via de store wordt aangeboden is de Ghostery Privacy Browser. Dit is een volwaardige mobiele browser met de functionaliteit van de Ghostery browserplug-in op de desktop. De browser toont een overzicht van trackers op websites. Ook worden nieuwe trackers standaard geblokkeerd en is het mogelijk om een whitelist van veelbezochte websites op te stellen, wat voor betere prestaties moet zorgen.

De Ghostery Privacy Browser is gratis te gebruiken. De ontwikkelaars vragen gebruikers echter of ze als tegenprestatie de Ghostrank-feature willen inschakelen. Op deze manier wordt informatie gedeeld over de trackers die gebruikers tegenkomen. De verzamelde informatie zou worden geanonimiseerd, zodat het niet kan worden gebruikt om gebruikers te volgen. De data worden vervolgens aan websites, advertentiebedrijven en auditbedrijven aangeboden. Hiervoor krijgt Ghostery weer betaald. De optie staat echter standaard uitgeschakeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.