image

'Apple heeft beter wachtwoordbeleid dan Microsoft'

woensdag 29 januari 2014, 15:27 door Redactie, 6 reacties

Apple hanteert op de eigen website een beter wachtwoordbeleid dan Microsoft en andere grote Amerikaanse webwinkels, zo beweert een Amerikaans bedrijf dat een wachtwoordmanager aanbiedt. Apple scoorde tijdens een onderzoek een score van 100 punten, terwijl Microsoft op 65 punten uitkwam.

Er werd onder andere gekeken naar het soort wachtwoorden dat de sites accepteren en hoe vaak een gebruiker kan proberen om in te loggen. Dit werd bij de 100 populairste Amerikaanse webwinkels getest. 55% van de websites accepteert zwakke wachtwoorden als 'password' en '123456'. 51% laat gebruikers meer dan 10 keer inloggen na een foute poging. Hierdoor lopen gebruikers het risico dat aanvallers een brute force-aanval kunnen uitvoeren om hun wachtwoord te raden.

Verder bleek dat 38% van de websites minimaal 1 letter en 1 getal vereist en bij 93% werd niet weergegeven hoe sterk het opgegeven wachtwoord was. In totaal hanteerde 64% van de onderzochte Amerikaanse webwinkels een "dubieus wachtwoordbeleid", aldus Dashlane. Tien procent had een goed wachtwoordbeleid (45 punten of meer). Toys "R" Us, J.Crew en 1-800-Flowers.com bleken wachtwoorden in platte tekst via e-mail te versturen.

Image

Reacties (6)
29-01-2014, 15:31 door Anoniem
En dan te bedenken dat je bij outlook.com (van Microsoft) maximaal slechts 16 tekens mag opgeven als wachtwoord.
Die score van 65 punten snap ik dan ook niet echt.
29-01-2014, 16:02 door Wim ten Brink
Vervelende bij Microsoft is vooral dat vanaf Windows 8, je Microsoft account meteen ook je login account is voor je PC. Okay, je kunt ook een locale account aanmaken maar de meeste consumenten worden aangemoedigd om hun Windows-account als login te gebruiken. Dit maakt het namelijk mogelijk om meerdere PC's met elkaar te synchroniseren, zoals je desktop met je laptop en je Windows Surface tablet, plus je mobiele Windows 8 Phone ding.
Dat zorgt er ook voor dat Windows-gebruikers een wat zwakker wachtwoord kiezen, omdat ze het op al die apparaten willen kunnen invoeren. Vooral op virtuele toetsenborden kan dat lastig zijn. Gelukkig lost Microsoft dit op door ook inloggen met een pincode toe te staan. Een pincode van 4 cijfers kan dan gebruikt worden...
Het verbaast mij dat Microsoft toch nog zo hoog scoort...
29-01-2014, 18:17 door Briolet
Apple onthoudt ook vanaf welke hardware je inlogt. Elke keer als je voor het eerst vanaf een nieuwe computer op je account inlogt, wordt er een mailtje verstuurd waarin dat vermeld wordt. Dus als je niet zelf die inlogger was, merk je het ook meteen en kunt actie ondernemen.
29-01-2014, 19:33 door Anoniem
Microsoft heeft ook picture password op Windows 8. Het verbaasd me dat Microsoft geen hogere score heeft
30-01-2014, 03:09 door Anoniem
Door Briolet: Apple onthoudt ook vanaf welke hardware je inlogt. Elke keer als je voor het eerst vanaf een nieuwe computer op je account inlogt, wordt er een mailtje verstuurd waarin dat vermeld wordt. Dus als je niet zelf die inlogger was, merk je het ook meteen en kunt actie ondernemen.

net als op Windows met een Microsoft (live) account.
18-03-2015, 11:35 door MuziekPaleis
Waarom wil microsoft toch zo graag dat je inlogt bij aanmelden ???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.