image

Virus infecteert systemen Amerikaanse politie

woensdag 18 maart 2015, 13:39 door Redactie, 4 reacties

De politie van de Amerikaanse stad Baltimore is getroffen door een computervirus waardoor systemen trager werkten dan normaal. IT-personeel van het politiekorps was bezig met een onderzoek naar wat de traagheid van de politiesystemen de afgelopen maanden veroorzaakte, toen ze het virus ontdekten.

Het ging om een variant van de Qakbot. Deze malware kan gegevens voor internetbankieren, inloggegevens voor sociale netwerken, Hotmail, Gmail, Yahoo!, creditcardgegevens, FTP-, POP- en IMAP-logins, certificaten en zelfs de surfgeschiedenis stelen. Ook kan Qakbot aanvullende malware installeren. Vorig jaar werd er nog een Qakbot-botnet ontdekt dat uit 500.000 computers bestond.

Hoeveel computers bij de politie van Baltimore door de malware besmet zijn geraakt is onbekend, maar volgens functionarissen zou het om honderden machines kunnen gaan, zo meldt de Baltimore Sun. De politie denkt dat het ontbreken van beveiligingsupdates en andere beveiligingsmaatregelen ervoor heeft gezorgd dat het virus zich kon verspreiden. Het politiekorps denkt niet dat er informatie is gecompromitteerd of gestolen. Inmiddels is er hulp van buitenaf ingeschakeld en een onderzoek naar de infectie gestart.

Reacties (4)
18-03-2015, 13:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-03-2015, 14:48 door Anoniem
En wederom: het ontbreken van updates. Hoe is dit toch mogelijk. In het gekkenhuis zijn ze wijzer.
18-03-2015, 15:31 door Anoniem
Hoeveel computers bij de politie van Baltimore door de malware besmet zijn geraakt is onbekend,

Op een Phising mail geklikt?? porno sites bezocht?? Driveby besmetting?? zoveel mogelijkheden.
19-03-2015, 07:48 door Leo van Lierop
Voor die under cover virussen moet je erg uitkijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.