image

Gegevens 14.000 patiënten VS gestolen bij e-mailhack

zaterdag 21 maart 2015, 06:16 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse zorgverlener heeft 14.000 patiënten gewaarschuwd dat hun gegevens zijn gestolen nadat een derde partij die de facturatie verzorgt met een e-mailhack kreeg te maken. Een van de werknemers van dit bedrijf werd vorig jaar volgens de zorgverlener het slachtoffer van een "e-mailhackingaanval", waarbij gebruikersnaam en wachtwoorden werden gecompromitteerd.

Het incident werd op 3 december vorig jaar door het facturatiebedrijf ontdekt, terwijl de zorgverlener dit op 2 februari van dit jaar kreeg te horen. Er werd vervolgens een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat in het e-mailaccount van de aangevallen medewerker de persoonlijke informatie van 14.000 patiënten stond, waaronder namen, geboortedatum, diagnose, procedure, behandeldata, rekeningnummers, kosten en namen van artsen.

In het geval van 40 patiënten ging het ook om social security nummers. De zorgverlener gaat alle getroffen patiënten via post waarschuwen. Daarnaast zal er met de e-mailprovider worden gekeken of de al "robuuste beveiliging" kan worden aangescherpt en zal het personeel over "e-mailhackingaanvallen" worden voorgelicht.

Reacties (1)
21-03-2015, 08:56 door Anoniem
Nou gelukkig zijn doctershoedjes wit dus dat komt allemaal goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.