image

NSA-directeur: VS moet investeren in cyberaanvallen

zaterdag 21 maart 2015, 07:04 door Redactie, 6 reacties

Het hoofd van het Amerikaanse Cyber Command en de NSA heeft een Senaatscommissie laten weten dat de VS meer moet investeren in het kunnen uitvoeren van cyberaanvallen, om zo andere landen af te schrikken. Volgens Michael Rogers is er sprake van een kantelpunt.

"De VS moet nadenken hoe we onze capaciteit aan de offensieve kant kunnen uitbreiden", liet Rogers weten, zo meldt de New York Times. Volgens de NSA-directeur en hoofd van het Cyber Command schrikt het huidige niveau onvoldoende af. Het opwerpen van hogere "cybermuren" is daarnaast nooit genoeg ging hij verder. "We moeten onze mogelijkheden uitbreiden om beleidsmakers en operationele bevelhebbers een ruimere keuze aan opties te geven. Want uiteindelijk zal een alleen defensieve reactieve strategie zowel laat zijn als veel middelen kosten."

Volgens Rogers heeft president Obama nog niet besloten om hem de autoriteit te geven om cyberaanvallen uit te voeren. Beleidsmakers zouden dan ook nog steeds niet overtuigd zijn dat het tijd is, ging de cybercommandant verder. "We moeten de comfortzone en het kennisniveau van onze beleidsmakers vergroten met de eigenschappen die we hebben en wat we kunnen doen."

Reacties (6)
21-03-2015, 07:20 door Anoniem
De schaamte allang voorbij
21-03-2015, 11:12 door potshot
russen en chinezen doen precies hetzelfde alleen zeggen die er niets over ..amerikanen zijn er open over omdat dat bij een democratie hoort en dus krijgen zij de wind van voren.
maak je maar wat meer zorgen over de andere grootmachten lijkt me..
21-03-2015, 11:34 door Anoniem
Volgens de berichten valt de NSA al jaren diditaal aan en nu zegt hij dat er geen toestemming is van de president. Verder gebruikt deze directeut de pers om de politiek onder druk te zetten. Dan heb je niet helemaal begrepen hoe een democratie werkt en wie de baas is.
21-03-2015, 13:16 door Anoniem
Als je voor de aanval kiest kan je de tegenaanval terug verwachten. En daar zijn veel bedrijven, groot en klein, niet klaar voor. Kijk naar het nieuws over Sony, kijk naar de verzekeraars en ziekenhuizen, kijk naar berichten over contractors van defensie, kijk naar hoeveel kleine ondernemers niet snappen hoe ze veilig internetten of hun website moeten onderbouwen, kijk naar ministers die hun eigen mailserver gebruiken tegen de regels in. Het kantelpunt is overgang naar de aanval en je ogen blijven sluiten voor een goede verdediging. De aanval is verre van de beste verdediging.
21-03-2015, 13:20 door Anoniem
Door potshot: russen en chinezen doen precies hetzelfde

Is het zover gekomen, dat we onszelf gaan verantwoorden adhv een vergelijking met Rusland en China?

"Ja, in Rusland en China worden politieke tegenstanders openlijk vermoord. Wij doen het tenminste nog lijken op een ongeval."
23-03-2015, 10:16 door Anoniem
Ach ja, de USA heeft gelukkig nog niet genoeg schulden... Teller staat pas op 19.745.030.000.000. http://www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-verenigde-staten-vs-usa/

Gooi die geldpers maar weer aan hoor jongens!!! :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.