image

Microsoft: Internet Explorer nog springlevend

zondag 22 maart 2015, 15:55 door Redactie, 2 reacties

De afgelopen week werd Internet Explorer in de Amerikaanse media doodverklaard nu Microsoft de volgende browser een nieuwe naam geeft, maar volgens de softwaregigant is IE nog springlevend. "Geruchten over de ondergang van Internet Explorer zijn zwaar overdreven", zegt Microsofts Deen King-Smith, programmamanager van Internet Explorer. In januari kondigde Microsoft echter aan dat het in Windows 10 een nieuwe browser zal introduceren, genaamd "Project Spartan". Een naam die Microsoft deze week nogmaals onder de aandacht bracht.

De komst van deze browser houdt echter niet in dat het meteen met Internet Explorer is afgelopen. Volgens King-Smith is het belangrijk dat alle Windowsgebruikers de meest recente IE-versie gebruiken. Daarnaast heeft Microsoft een update voor de Enterprise Site Discovery Toolkit voor IE uitgebracht. De eerste versie van de toolkit verscheen in oktober en zorgt ervoor dat systeembeheerders het gebruik van IE11 met interne applicaties kunnen meten, zoals bezochte pagina's, gebruikte Active X controles en websites of applicaties die crashen.

Zo kunnen organisaties zien welke applicaties het personeel het meest gebruikt en op welke manier. Dit moet het eenvoudiger maken om naar de nieuwste versie van IE te upgraden. In plaats van een browser-upgade voor alle apps te testen kan worden gekeken voor welke applicaties dit het belangrijkst is. De update voor de Enterprise Site Discovery Toolkit maakt het nu ook mogelijk om informatie van IE8-, IE9- en IE10-gebruikers te verzamelen. Systeembeheerders moeten de optie wel op de werkstation inschakelen, aangezien IE deze informatie niet zelf verzamelt. Daarnaast wordt er ook geen informatie verzameld als de InPrivate browsingmode is gekozen.

Reacties (2)
22-03-2015, 17:49 door Anoniem
Wat een reclame verhaal. Ik had liever een verhaal gezien dat er patches waren die de (op Pwn2Own) gevonden lekken zouden verhelpen.Maar nee, dat wordt dus 2016 en na de toestemming van de NSA.
23-03-2015, 07:13 door Anoniem
Internet explorer? Dat was toch al dood na versie 3 of 4? Hoezo springlevend?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.