image

Streamingdienst Twitch reset wachtwoorden na mogelijke hack

dinsdag 24 maart 2015, 10:21 door Redactie, 0 reacties

De populaire streamingvideodienst Twitch.tv heeft van alle gebruikers de wachtwoorden gereset nadat aanvallers mogelijk toegang tot de accountgegevens van sommige gebruikers hebben gekregen. Twitch is een platform waar voornamelijk livestreams van computerspellen op zijn te zien.

Elke maand zou de website, die eigendom van Amazon is, meer dan 100 miljoen bezoekers krijgen. Details over de eventuele aanval worden niet vermeld. Wel stelt Twitch dat om gebruikers te beschermen er is besloten om de streamingsleutels en wachtwoorden te resetten. Daarnaast zijn de accounts van Twitter en YouTube losgekoppeld. Gebruikers die op hun account proberen in te loggen krijgen nu het bericht te zien dat ze eerst een nieuw wachtwoord moeten aanmaken.

Twitch adviseert gebruikers om een veilig wachtwoord te kiezen, waarbij vooral het gebruik van een wachtwoordmanager met een willekeurige wachtwoordgenerator wordt aangeraden. De eisen die in eerste instantie aan het wachtwoord werden gesteld zorgden voor de nodige kritiek, waarop werd besloten de vereisten iets te versoepelen. Daardoor kunnen gebruikers nu wachtwoorden van minimaal 8 karakters gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.