image

Systeembeheerder Roemeense bank hackte andere bedrijven

donderdag 26 maart 2015, 13:14 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten staat een systeembeheerder van een grote Roemeense bank terecht op verdenking van het hacken van winkels, beveiligingsbedrijven, medische kantoren en personen om gebruikersnamen en wachtwoorden, persoonlijke informatie en debit- en creditcardgegevens te stelen. Bij één van de slachtoffers zou de Roemeen meer dan 10.000 credit- en debitcardnummers hebben gestolen.

De man werkte tussen augustus 2011 en februari 2014 als systeembeheerder bij een grote Roemeense bank. Naast het inbreken bij verschillende bedrijven om informatie te stelen wist hij ook toegang tot het netwerk van een groot beveiligingsbedrijf te krijgen dat screenings van sollicitanten uitvoert. De systeembeheerder zou vervolgens de persoonlijke informatie van sollicitanten hebben gestolen, waaronder hun vingerafdrukken.

De systeembeheerder werd, na onderzoek van de Amerikaanse Secret Service, eind vorig jaar door de Roemeense autoriteiten gearresteerd. Eind januari gaf de Roemeense rechter toestemming om de man uit te leveren. Deze week verscheen de Roemeen voor een Amerikaanse rechter. In theorie kan hij, indien veroordeeld, een gevangenisstraf van maximaal 90 jaar en een boete van ruim 4 miljoen dollar krijgen.

Reacties (1)
26-03-2015, 14:29 door Anoniem
Maakt niet uit wat'ie echt gedaan heeft, zolang je het maar in zo eng mogelijke woorden kan verpakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.