image

FBI ontkent opzettelijk verwijderen van encryptie-advies

zaterdag 28 maart 2015, 06:37 door Redactie, 1 reacties

De FBI ontkent dat het opzettelijk een tip over het inschakelen van encryptie op smartphones van de eigen website heeft verwijderd. Deze week kwam het weblog Techdirt met een artikel waarin werd gemeld dat het beveiligingsadvies om de smartphone te versleutelen van de FBI-site was verdwenen.

Het weblog koppelde dit aan uitspraken van FBI-directeur James Comey die zich eerder negatief over het standaard versleutelen van smartphones door Apple en Google had uitgelaten. Het National Journal nam contact op met FBI en kreeg te horen dat er helemaal geen kwade opzet in het spel is. De website zou opnieuw worden vormgegeven.

Daarnaast waren de aanbevelingen, die uit 2013 stammen, van een andere overheidssite gehaald, namelijk het Internet Crime Complaint Center. Daar zijn de tips nog steeds te vinden. Verder liet de woordvoerder weten dat de opsporingsdienst nog steeds achter het advies staat zoals dat op de website stond en dat het voorstander is van het gebruik van encryptie door smartphonegebrukers om hun data te beschermen.

Reacties (1)
30-03-2015, 11:12 door Mysterio
Dus... het is per ongeluk verwijderd? Rarigheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.