image

Microsoft lanceert testversie Project Spartan-browser

dinsdag 31 maart 2015, 10:08 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft gisterenavond een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht, waar voor het eerst ook een testversie van de Project Spartan-browser aan is toegevoegd. Project Spartan, wat de codenaam voor de nieuwe browser is, is de opvolger van Internet Explorer.

De browser beschikt over een geheel nieuwe engine voor het weergeven van websites en zou daarbij ook veiliger en betrouwbaarder zijn. Volgens Microsoft stond bij de ontwikkeling van Project Spartan het web centraal. In tegenstelling tot Internet Explorer zal Microsoft Project Spartan, net als Windows 10, regelmatig updaten. Op dit moment is de softwaregigant met partners en klanten over deze updateplannen in gesprek.

Internet Explorer

Hoewel Microsoft de nadruk op Project Spartan legt zijn er ook nog steeds bedrijven die Internet Explorer gebruiken en deze browser voor bijvoorbeeld interne applicaties nodig hebben. "Het is belangrijk dat zij de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en Internet Explorer kunnen gebruiken wanneer en waar ze willen", zegt Microsofts Joe Belfiore. Daarom kunnen bedrijven straks via group policy Internet Explorer 11 als standaardbrowser instellen.

Reacties (2)
01-04-2015, 09:06 door Anoniem
Heb ik hier op één van de pc's de Windows 10 Technical Preview draaien en ik moet zeggen die IE11 die daar 'nog' insteekt vliegt!

Ik denk dat als MicroSoft uit de Win10 nog wat 'foutjes' weet uit te plukken ze daar een prima versie gaan mee hebben.

Natuurlijk zijn het zoals het bij MicroSoft altijd wel geweest is, instellingen en instellingen en van het ogenblik dat iedereen die goed onder de' knie heeft (lees het BigBro is watching U weet te omzeilen) komen ze wel met een andere versie ...

Toch draait die best vlotjes en het is nog maar een Technical Preview en zeker niet mijn snelste/zwaarste PC.

Zelfs een oudere monitor draait top met de drivers die men daar ingestoken heeft.
01-04-2015, 19:49 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem:....en ik moet zeggen die IE11 die daar 'nog' insteekt vliegt!......

In testversies is vaak de kale functionaliteit het eerste dat aan het testveld wordt prijsgegeven. Naderhand worden allerlei kernel-calls pas ingevuld door de robuuste productieversies. En daarvan is de snelheid nog wel eens de dupe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.