image

Tor zoekt studenten die privacytools willen ontwikkelen

maandag 6 april 2015, 10:33 door Redactie, 0 reacties

Na jaren te hebben deelgenomen aan een initiatief van Google waarbij studenten werden betaald voor het ontwikkelen van opensourcesoftware, hebben het Tor Project, bekend van het Tor-anonimiseringsnetwerk, en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF besloten nu een eigen initiatief te starten waarbij studenten van over de hele wereld worden betaald voor het verder ontwikkelen van de Tor-privacytools.

Van 2007 tot en met vorig jaar deed het Tor Project mee aan de Google Summer of Code. Google betaalde voor een aantal maanden studenten die aan opensourcesoftwareprojecten wilden meewerken. De studenten konden zo praktijkervaring opdoen, terwijl de opensourceprojecten van de extra programmeerkracht konden profiteren. De omvang van het Google-initiatief is echter aangepast, waardoor Tor en de EFF dit jaar niet meedoen.

Daarop werd besloten een eigen initiatief te starten, genaamd Tor Summer of Privacy. Studenten van over de hele wereld, ook uit Nederland, kunnen zich aanmelden voor één van de beschikbare plekken. Voor elke student is een beurs van 5.000 dollar beschikbaar. De bedoeling is dat studenten, onder toezicht van een mentor, bestaande Tor-privacytools verder ontwikkelen of met eigen ideeën komen om de software te verbeteren. Inschrijven kan nog tot 17 april. Op 25 mei zal de Summer of Privacy starten om vervolgens op 1 september te eindigen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.