image

Onderzoek: vitale infrastructuur VS regelmatig aangevallen

dinsdag 7 april 2015, 11:16 door Redactie, 3 reacties

Organisaties die voor de vitale infrastructuur in de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn, zoals banken, telecombedrijven en publieke entiteiten, zouden regelmatig met cyberaanvallen te maken krijgen, zo blijkt uit onderzoek van anti-virusbedrijf Trend Micro waarvoor 575 respondenten werden ondervraagd.

Het onderzoek werd voor de Organization of American States uitgevoerd en zal later vandaag online verschijnen, maar persbureau Reuters kreeg het rapport alvast in handen. Daaruit blijkt dat 60% van de deelnemers met aanvallen te maken kreeg waarbij er werd geprobeerd om gegevens te stelen. 54% zag pogingen om controlesystemen te bedienen, terwijl bij 44% van de respondenten werd geprobeerd om bestanden te verwijderen.

Verder zou 40% van de deelnemers pogingen hebben gezien om het netwerk uit te schakelen. Reuters meldt niet in hoeveel van de pogingen die de respondenten waarnamen het ook lukte om bestanden te verwijderen, apparatuur te bedienen of netwerken uit te schakelen.

Reacties (3)
07-04-2015, 11:40 door Anoniem
Waarom hangt die infrastructuur dan aan internet?
Ohja, omdat het zo makkelijk is...
07-04-2015, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom hangt die infrastructuur dan aan internet?
Ohja, omdat het zo makkelijk is...

Ooit internet gezien als een brug tussen netwerken?
07-04-2015, 17:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ooit internet gezien als een brug tussen netwerken?
Kan met intranet, extra stel draadjes meetrekken met die andere kabels en je bent er. Internet is publiek toegankelijk intranet niet. Vraag: Waarom hangt mogelijk kritische infrastructuur aan internet als het met intranet ook kan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.