image

Netwerk Witte Huis waarschijnlijk gehackt via phishingmail

woensdag 8 april 2015, 11:41 door Redactie, 2 reacties

Een ongeclassificeerd netwerk van het Witte Huis is vorig jaar waarschijnlijk via een phishingmail gehackt, zo laten anonieme overheidsfunctionarissen tegenover CNN weten. Bij de aanval kregen de aanvallers toegang tot gevoelige informatie, zoals de planning van president Obama.

Hoewel deze informatie niet geclassificeerd is, zou die volgens de functionarissen nog steeds waardevol voor buitenlandse inlichtingendiensten zijn. Om het Witte Huis aan te vallen zouden de aanvallers eerst het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben aangevallen. De functionarissen stellen dat een gehackt e-mailaccount van het ministerie werd gebruikt voor het versturen van een phishingmail naar het Witte Huis. Details over deze e-mail, zoals gebruikte malware of exploits, worden niet gegeven. Volgens Ben Rhodes, de nationale beveiligingsadviseur van Obama, zijn er bij de aanval geen geclassificeerde systemen gehackt.

Reacties (2)
08-04-2015, 12:28 door Anoniem
Boemannen kwamen binnen via de brievenbus. Nu ben ik echt wijzer dan voorheen.
08-04-2015, 19:20 door Anoniem
Is gewoon FUD vanwege de hype over de patriot act..
Gewoon laten zien met ungefundeerde onderbuik gevoelens dat het toch wel echt nodig is iedereen's https://youtu.be/XEVlyP4_11M
DICKPIC te moeten opslaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.