image

Google moet privacybeleid in Duitsland aanpassen

donderdag 9 april 2015, 14:25 door Redactie, 2 reacties

Google moet het privacybeleid in Duitsland aanpassen en voortaan expliciete toestemming aan gebruikers vragen voordat het informatie en gegevens van verschillende diensten in één profiel mag verzamelen. Dat heeft de Hamburgse commissaris van databescherming vandaag bepaald.

De databeschermingsautoriteit had Google vorig jaar al de opdracht gegeven het privacybeleid aan te passen, maar de internetgigant ging daar tegen in beroep. De commissaris heeft een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd, maar de bezwaren van Google grotendeels verworpen, waardoor de vorige beslissing blijft staan. "Het is nu aan Google om onze bepalingen door te voeren, bijvoorbeeld via een transparant mechanisme dat toestemming vraagt voor het verwerken van gebruikersgegevens", aldus de Hamburgse privacycommissaris Johannes Caspar in een verklaring.

Caspar verwacht een constructieve dialoog over het aanpassen van het privacybeleid en het gebruik van gebruikersdata en stelt dat dit uiteindelijk de rechten van Google-gebruikers in zowel Duitsland als Europa zal versterken. Google besloot een aantal jaren geleden om gebruikersgegevens van verschillende Google-diensten in één profiel op te slaan, zodat het gebruikers gepersonaliseerde advertenties kan laten zien.

Reacties (2)
09-04-2015, 14:59 door Anoniem
Alles van Google is 1. Ik snap niet hoe dit zou moeten werken uberhaupt. Maak je contacten in je Android telefoon, en moet je deze vervolgens bij Gmail, Calendar, Google+ en meer gaan accepteren ofzo? Technisch zal er niets veranderen, dat is ook niet echt mogelijk. Of moet je dan bij elke dienst 1 keer zeggen van sla maar bij elkaar op??.. En bij Nee kun je de dienst niet gebruiken ofzo.. :P
09-04-2015, 23:30 door waaromdan
Door Anoniem: Technisch zal er niets veranderen, dat is ook niet echt mogelijk.

Gewoon een kwestie van niet alle data van alle diensten gezamenlijk opslaan, maar per dienst apart. Opt-in principe. Niet akkoord betekent de data van die gebruikers gescheiden opslaan. Voilà. Onmogelijk, hoezo? Opslaan voor advertenties is wat anders dan technisch gebruiken om een aparte dienst te leveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.