image

Politiekorps VS valt terug op papier na ransomware-infectie

zaterdag 11 april 2015, 07:54 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans politiekorps moest noodgedwongen papier gebruiken nadat ransomware bestanden op allerlei systemen had versleuteld. De ransomware infecteerde de computers afgelopen maand en kwam binnen als e-mailbijlage. Daardoor moest het korps op ouderwetse middelen terugvallen, zo laat politie-inspecteur Michael Murphy tegenover televisiezender WMTW weten.

"We hadden nog steeds onze radio's en onze aantekenboekjes. We wisten nog steeds hoe die te gebruiken en begonnen alles met de hand vast te leggen. De centrale begon dan ook meteen een log met de hand aan te leggen", aldus Murphy. Of er uiteindelijk een back-up is teruggeplaatst of het politiekorps het gevraagde losgeld heeft betaald is onbekend. wel laat Murphy weten dat het personeel nu beter op het gebied van internetveiligheid zal worden getraind.

Reacties (2)
11-04-2015, 10:11 door Anoniem
Twee dingen. Ten eerste: Je bent voorbereid en met de continuïteit zit het wel snor. Chapeau.

Ten tweede: De integriteit van je systemen staat of valt met willekeurig welke medewerker die even verkeerd klikt en *poef* daar gaan je systemen. Je werkt dus in een kaartenhuis op een windvlakte. Backups weten we niet. En wat gaan ze er aan doen? "Trainingen geven." Is dat alles? Waarom niet gelijk (ook) inzetten op minder fragiele computersystemen?
13-04-2015, 07:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-04-2015, 08:04
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.