image

Politie arresteert Roemenen wegens skimming

maandag 13 april 2015, 06:57 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft eind vorige week in het Overijsselse Mariënheem twee Roemeense mannen van 19 en 26 jaar aangehouden op verdenking van skimmen. Volgens de politie zouden de twee mannen een geldautomaat hebben gemanipuleerd waardoor de transactie van een klant niet slaagde en een klant voor honderden euro's gedupeerd werd. Hoewel de politie van skimming spreekt lijkt het hier om cashtrapping te gaan.

Daarbij plaatsen criminelen een metalen stripje op de klep voor de geldgleuf van de geldautomaat, waardoor het uitgekeerde geld wordt vastgehouden. De klant zou hierdoor kunnen denken dat er iets mis is met de geldautomaat en vertrekt, waarna de criminelen het door de metalen strip tegengehouden geld komen ophalen. In dit geval werden de twee Roemeense mannen door een passerende politieman in zijn vrije tijd aangehouden. Hij reageerde op de twee mannen die zich verdacht in de omgeving van de automaat gedroegen. De mannen zitten vast en tegen hen is een onderzoek gestart.

De schade door skimming daalde vorig jaar met 82% van ruim 6,8 miljoen euro in 2013 tot minder dan 1,3 miljoen euro in 2014, zo liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in maart weten. Door de invoering van de EMV-betaalchip op alle betaalpassen, 'geoblocking' van pinnen buiten Europa en extra antiskimmingmaatregelen op onbemande betaal- en geldautomaten, is het skimmen volgens de NVB niet meer aantrekkelijk voor fraudeurs.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.