image

Microsoft waarschuwt voor einde SQL Server 2005

dinsdag 14 april 2015, 06:05 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft systeembeheerders gewaarschuwd die nog steeds met SQL Server 2005 werken, aangezien de ondersteuning van de databasesoftware op 12 april 2016 eindigt en het belangrijk is dat er op tijd naar een nieuwer platform gemigreerd wordt.

"Een jaar klinkt misschien veel om je migratie te plannen, maar afhankelijk van het soort applicatie, de migratiebestemming, de omvang van de verhuizing en beschikbare middelen, kunnen migraties verschillende maanden in beslag nemen", aldus T.K. Rengarajan van Microsoft. Rengarajan merkt op dat de software gewoon na deze datum blijft werken, maar dat er geen beveiligingsupdates en andere fixes meer zullen verschijnen.

De voordelen van het upgraden naar een moderner platform zijn volgens hem dan ook groter dan de kosten van het beheren van de beveiliging, ondersteuning en compliance van een niet meer ondersteunde database. Om organisaties met de migratie te helpen heeft Microsoft verschillende documenten online gezet en zal het de komende maanden hier aandacht aan besteden.

Reacties (1)
14-04-2015, 09:12 door Anoniem
Gelukkig zijn queries en libraries voor zover ik weet wel compatible, in tegenstelling tot de problemen met IE6 e.d., dat maakt het nog 'makkelijk' in die zin. Alleen zal je het altijd even goed moeten plannen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.