image

Paspoortscanners op vliegveld Brussel zouden defect zijn

dinsdag 14 april 2015, 08:07 door Redactie, 5 reacties

De scanners die worden gebruikt om paspoorten op Brussels Airport te controleren zouden niet goed werken, waardoor het risico bestaat dat asielzoekers, misdadigers of zelfs terroristen België kunnen in- en uitreizen. Dat laten Belgische politieagenten tegenover Het Laatste Nieuws weten.

De helft van alle paspoortscans zou niet goed zijn, aldus de agenten. "De machine werkt niet zoals het hoort. Bovendien: ook de kleine scanners aan de controleposten functioneren niet meer naar behoren. Op tien paspoorten geven ze tot vijf keer verkeerdelijk aan dat er iets mis is. Dan moeten we maar op het gezicht aflezen of iemand verdacht is. Onverantwoord", zo laten ze weten.

De scanner die bij een tweede controle wordt ingezet om vervalsingen te detecteren zou al een tijd defect zijn. De federale politie bevestigt dat er een probleem met de harde schijf van het toestel is. Er zou echter een tijdelijk oplossing zijn, hoewel de federale politie niet laat weten waar die precies uit bestaat. Wel zal er volgende week een reparatie aan het apparaat plaatsvinden.

Reacties (5)
14-04-2015, 08:57 door N4ppy
"de harde schijf", "Het apparaat"??? #WTF 1 ding?
14-04-2015, 09:24 door Anoniem
Agenten op Brussels Airport vrezen dat terroristen ons land makkelijk in- en uitraken. "Tot 50% van de controles met paspoortscanners is fout", luidt het. De federale politie bevestigt een defect aan zeker één scanner, schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.
Door N4ppy: "de harde schijf", "Het apparaat"??? #WTF 1 ding?

Agenten op Brussels Airport vrezen dat terroristen ons land makkelijk in- en uitraken. "Tot 50% van de controles met paspoortscanners is fout", luidt het. De federale politie bevestigt een defect aan zeker één scanner, schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

En dan is het verhaal van deze stagiare weer iets duidelijker.
14-04-2015, 09:58 door Anoniem
Schijnveiligheid, door de overheid opgezet, en als het mis gaat, roept dezelfde overheid er schande van, en dat de onderste steen boven zal komen!
14-04-2015, 18:18 door Anoniem
Geluk bij een ongeluk is dat het probleem groot genoeg is dat de ongelukkigen die een vals alarm triggeren geloofd worden.
15-04-2015, 09:52 door mcb
waardoor het risico bestaat dat asielzoekers, misdadigers of zelfs terroristen België kunnen in- en uitreizen
en
De scanner die bij een tweede controle wordt ingezet om vervalsingen te detecteren zou al een tijd defect zijn
Gaat het nou om pp-lezers die de naam van de reiziger controleren in een opsporingssysteem (1e quote), of gaat het nou om lezers die controleren om met het pp zelf is geknoeid (2e quote)?
Of beide?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.