image

Justitieminister geeft geen visie op privacy

woensdag 15 april 2015, 13:22 door Redactie, 8 reacties

Begin april vroeg een coalitie van allerlei organisaties, bedrijven en burgers minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie om een visie op privacy, maar die lijkt de minister niet te willen geven. De coalitie had ook om een debat over de privacybescherming van burgers in de informatiemaatschappij gevraagd.

Er volgde deze week een gesprek, waar de minister het spanningsveld omschreef tussen de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de noodzaak om als overheid ook in de cyberwereld aanwezig te zijn. Een privacyvisie bleef echter achterwege, zo laat burgerrechtenbeweging Bits of Freedom in een kort verslag weten. Wel gaf Van der Steur aan dat hij de traditie hoopt te doorbreken van justitieministers die de Big Brother Award winnen.

Bits of Freedom is daar niet zo zeker van. "Het lijkt er sterk op dat de minister nog steeds overtuigd moet worden dat een toekomstbestendige visie op privacy nu harder nodig is dan ooit", aldus de organisatie. Een woordvoerder van de minister liet begin deze maand echter weten dat Van der Steur wel een visie op privacygebied heeft. Namelijk dat er geen tegenstelling tussen veiligheid en privacy bestaat, maar dat beide in elkaars verlengde liggen.

Reacties (8)
15-04-2015, 13:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2015, 13:45 door Eric-Jan H te D
Ik voel me ineens een stuk veiliger.
15-04-2015, 14:09 door Anoniem
Ach als de persoon in kwestie nog steeds met droge ogen durft te beweren dat je van wiet en hash kunt sterven, en uitkomsten van onderzoeken verdraaien (wiet verkoop gaat voor 80% naar buitenland), dan heb ik zo ie zo geen vertrouwen in wat voor visie dan ook.

Deze minister is net zo ouderwets als zijn voorganger. Dus ook deze zal het niet snappen, en zoals gebruikelijk bij de VVD, alleen maar luisteren naar de lobby van commerciële bedrijven. Dus ook bij deze minister verwacht ik niet dat hij mijn privacy zal beschermen.

TheYOSH
15-04-2015, 14:46 door Anoniem
VVD Visie op alles: "We laten het over aan de markt". (Dan hoeven we zelf niets te doen en of na te denken. Wel het geld opstrijken natuurlijk.)
15-04-2015, 14:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2015, 19:59 door Anoniem
Door Anak Krakatau: ik voel mij gelukkig want ik gebruik geen wiet.

Overweeg het toch eens, qua diepgang kan het er alleen maar op vooruitgaan (wel ten koste van de frequentie, we kunnen niet alles hebben).
16-04-2015, 07:22 door Anoniem
Ik las... Justitieminister heeft geen visie op privacy. Ik vrees dat dat de realiteit angstig dicht benadert. :(
16-04-2015, 09:25 door Anoniem
Ze verdienen aan privacy - op meerdere manieren , dus die visie is duidelijk

Ze verdienen aan het verbieden van allerlei soorten drugs, mensen slimmer maken en/of anders laten denken/bewustzijn is niet handig voor overheden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.