image

Security Essentials laatste bij detectie van malware

donderdag 16 april 2015, 11:26 door Redactie, 4 reacties

Microsoft Security Essentials is tijdens een test van het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives weer als laatste geëindigd als het gaat om de detectie van malware. De gratis virusscanner won wel het "false positives" onderdeel, zo blijkt uit het testrapport waarbij 22 verschillende pakketten werden vergeleken.

De anti-virusprogramma's en internet security suites werden met ruim 13.000 malware-exemplaren getest. Microsoft miste 13,7% van de exemplaren, veel meer dan de andere virusscanners. Zo volgt op afstand Trend Micro, dat 4,9% van de exemplaren niet detecteerde. Als beste komen Avira en Kaspersky Lab uit de bus, die slechts 0,1% van de malware niet herkenden. Bij soortgelijke tests vorig jaar eindige Security Essentials bij de detectie van malware ook meerdere malen onderaan.

Tijdens het tweede onderdeel van de test werden de pakketten beoordeeld op "false positives", het onterecht beschouwen van schone programma's als zijnde malware. Security Essentials weet hierbij bovenaan te eindigen en slaat geen één keer vals alarm. Avast en Baidu eindigen met respectievelijk 77 en 94 false positives onderaan. Aan de hand van beide tests geeft AV-Comparatives Kaspersky Lab, Bitdefender, McAfee en Fortinet de hoogste beoordeling.

Image

Reacties (4)
16-04-2015, 11:37 door Anoniem
Hmmm... De waarde van dit rapport? Van hetzelfe orgaan, op dezelfde dag ook dit test-rapport:
http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2015/04/avc_factsheet2015_03.pdf

F Secure, leuke score, maar wel heel veel false positives...
Lavasoft en Threat Track, zakken volledig door de grond (bijna hetzelfde resultaat als Microsoft)

En dat is dan een Real World Test... Wat betekent dat voor bovengenoemd resultaat???
16-04-2015, 14:23 door Eric-Jan H te D
F-secure net verwijderd van de praktijk machines van mijn zus. Elke keer weer valspositief door over het netwerk uitgevoerde praktijkapplicatie die zo ongeveer elke maand geupdate werd. En elke keer weer door één van de medewerkers per ongeluk op blokkeren gedrukt.

Er is een aardige nieuwe speler op AV-gebied. 360 Total Security. Weinig CPU-gebruik, extra in te schakelen scan-engines van Bitdefender en Avira. Een optimizer en een byzonder aardige beta System Backup Cleaner die mijn W7HP thuismachine heeft teruggebracht van 22 naar 15GB
16-04-2015, 19:24 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A:

Er is een aardige nieuwe speler op AV-gebied. 360 Total Security. Weinig CPU-gebruik, extra in te schakelen scan-engines van Bitdefender en Avira. Een optimizer en een byzonder aardige beta System Backup Cleaner die mijn W7HP thuismachine heeft teruggebracht van 22 naar 15GB

Dat HP'tje moet gemakkelijk tot 0 GB leeg te zuigen zijn met die 'nieuwe' 'scanner' van je.

Qihoo 360 Technology Co. Ltd. (Qihoo 360) is a leading Internet platform company in China
http://www.360totalsecurity.com/en/about/
17-04-2015, 13:57 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: [Dat HP'tje moet gemakkelijk tot 0 GB leeg te zuigen zijn met die 'nieuwe' 'scanner' van je.

HP staat idg voor Home Premium.

Bedoel je dat de 360 software niet te vertrouwen is, of dat beta-software nog weleens kan falen. In dat laatste geval heb je natuurlijk gelijk. Daarom probeer ik dat natuurlijk ook eerst thuis uit.

In het eerste geval is het met zoals zoveel AV-software. Het komt uit Israël, het voormalig Oostblok, China of de VS. Geef jij maar aan door welk monster je verslonden wil worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.